Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

2-8 Temmuz 2019 arasında Amasya'da yapılan minik genç bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında 51 kg yarışan Malatyalı sporcu Hatice Akbaş, Türkiye şampiyonu olarak Avrupa boks şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

Türkiye boks federasyonu faaliyet programında yer alan üst minik genç bayanlar Türkiye ferdi boks şampiyonasında 2-8 Temmuz 2019 arasında Amasya’da yapıldı. İlimizi 15 bayan 3 antrenör temsil etti. 400 sporcunun katıldığı müsabakada 51 kg Hatice Akbaş rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Aynı babası antrenör olan Hatice Akbaş’ın Akçadağ ilçesinde spor faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu şampiyonaya il karması olarak katıldı. Önümüzdeki ay Bulgaristan’da yapılacak olan genç bayanlar Avrupa boks şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Ülkemizi temsil edecektir. Genç bayanlar 54 kg Goncagül Aydın ve üst minik bayanlarda Sudenur İnankul üçüncü oldu.

Sporcularımız gelecek vaat ediyorlar

Gazetemize açıklamalarda bulunan Turgut Özal Kulübü antrenörü Aziz Baydus, şampiyonaya Malatya’dan antrenörler Elif Şekerci ve Ramazan Yavuz ile gittiklerini belirterek, “Bu şampiyonada bizleri destek veren Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Büyükşehir Belediyesine ve Akçadağ Belediyesine şükranlarımızı sunuyoruz. Sporcularımız gelecek vaat ettiler” diye konuştu.