Hedefi altın madalya

Geçen yıl Avrupa U15 Güreş şampiyonasına katılarak 7. Olan Malatyalı milli güreşçi Emir Ömer Bozbağ, kariyerini 8-10 Mayıs tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek Zafer Turnuvası ile 14-22 Mayıs tarihlerinde Fransa'da düzenlenecek GYMNASIADE (Uluslararası Okul Sporları) Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak taçlandırmak istiyor.

Hedefi altın madalya

Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu milli güreşçi Emir Ömer Bozbağ, mayıs ayı içerisinde düzenlenecek olan iki ayrı uluslararası turnuvada kendi kategorisinde altın madalya kazanarak, ay yıldızlı bayrağı dalgalanmak istiyor.

Hedeflerim var

Şampiyona öncesi gazetemizin sorularını yanıtlayan Emir Ömer Bozbağ, Zafer Turnuvası ile GYMNASIADE(Uluslararası Okul Sporları) Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi. Yaklaşık 6 yıl önce başladığı güreş sporunda hedeflerinin olduğunu ifade eden Bozbağ, “15 yaşındayım. Hedeflerim var. Bu yıl çok iyi çalıştım, Bu hedefler doğrultusunda hocalarımla birlikte en iyi şekilde hazırlıyorum. Geçen yıl milli takıma seçildim. Önümde iki önemli şampiyona var. Her iki şampiyonada da altın madalya ile dönmek istiyorum. Fransa’daki şampiyonada ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum.  Milli takım ortamı benim için etkileyiciydi. Çok güzeldi benim için, insan motive oluyor üstelik sorumluluk sahibi hissediyor. Bundan sonraki hedefim kendimi daha da geliştirip, ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmek. Bana destek veren antrenörlerime, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kulüp yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Şampiyonaya çok iyi hazırlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Emir Ömer Bozbağ’ın antrenörü Hasan Özdemir ise, Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak birçok branşta faaliyet gösterdiğimiz gibi güreş alanında da faaliyet gösterdiğini belirtti. Emir Ömer’in uluslararası şampiyonaya çok iyi hazırlandığını vurgulayan Özdemir, “Antalya’da 8-10 Mayıs tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Zafer Turnuvasına katılacak, ardından 14 Mayıs ila 22 Mayıs tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek olan Dünya Olimpiyatlar ve Universiade ardından dünyanın en büyük 3. Spor organizasyonu olarak kabul edilen GYMNASIADE(Uluslararası Okul Sporları) şampiyonasına katılacak. Hem kulübümüzü hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Ben bize her daim destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahhatin Gürkan’a ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.