Hedef 40 bin ünite kan

Türk Kızılay'ı Malatya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan, bölge olarak bu yılki hedeflerinin 33 bin 500 ünite kan bağışı toplamak olduğunu belirterek, 'Çok şükür halkımızın teveccühüyle ilk altı ayda 20 binlere ulaştık. Bu şekilde devam edersek, 40 bine ulaştıracağız. Türkiye'nin diğer bölgelerine faydamız olacak' dedi.

Hedef 40 bin ünite kan

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Turan, Türkiye’de 17 bölge kan merkezi olduğunu her bölgeye belirli rakamlar düştüğünü kaydederek, Malatya’ya düşen rakamın 33 bin 500 olduğunu söyledi. Vatandaşların, bağışlara bir rağbeti olduğunu ifade eden Turan, “İnsanlara dokunuyoruz. Halkımız bu konuda çok duyarlı. Bu yeterli mi hayır asla yeterli değil. Her zaman desteklerini bekliyor, bu şekilde devam etmelerini istiyoruz. Kan bağışında Malatya olarak biraz şanslıyız. Malatya halkı desteğini bizden esirgemez. Şu anda bağışlarda bir düşüş yok. Malatyalılardan Kızılay’a desteklerini esirgemesinler. Kanın tek temini insan, insanlar desteklerini esirgemesinler. Kamu kurum kuruluşları STK’lara sizin aracığınızla seslenmek istiyorum. Her zaman bizlere destek olsunlar. Hastanelerdeki kan stokuyla ilgili herhangi bir yere kan ihtiyacı olduğu zaman doktorlar bu ihtiyacı söylerler, Kızılay’da stokları elverdiği sürece ihtiyacını karşılar. Şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Ama çok ciddi kan grupları olduğu vakit, hastanelerimizde bizlere bize bu konuda yardımcı oluyor. Özellikle üniversite hastanesi kan bağışı kabul edip, bizim bu açığımızı kapata biliyorlar” diye konuştu.

İlk altı ayda 20 binlere ulaştık

Turan, bu yıla 33 bin 500 ünite kan bağışı hedefiyle girdiklerini, 6 ay içerisinde 20 bin rakamına ulaştıklarını dile getirerek, “Bu seneki hastanelerimizin kan ihtiyacı olan 33 bin 500 rakamı var. Bunu Sağlık Bakanlığı belirliyor. 17 bölgemiz var. Her bölgeye belirli rakamlar düşüyor bu anlamda Malatya’ya düşen rakam 33 bin 500. Çok şükür halkımızın teveccühüyle ilk altı ayda 20 binlere ulaştık. Bu şekilde devam edersek, 40 bine ulaştıracağız. Türkiye’nin diğer bölgelerine faydamız olacak” şeklinde konuştu. Kan bağışında farkındalık oluşturmak anlamında basına çok iş düştüğünü vurgulayan Turan, “Yardımlarınızı bekliyoruz. Biz tabi bütün STK ve kamu kuruluşlarını ziyaret ederek derdimizi anlatacağız. Tabi biz halkın arasına karışıyoruz. Onlara dokunuyoruz. Tabi ulaşamadığımız kişiler olursa aracımızla ulaşacağız inşallah” sözlerinde yer verdi.