Hazineye borcumuz yok

Hazine ve Maliye Bakanlığının Haziran ayı verilerine göre, en çok borcu olan belediyeler listesinde Kocaeli birinci, Adana ikinci ve Muğla Büyükşehir Belediyesi üçüncü sırayı aldı. Malatya Büyükşehir ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi ise en çok borçlu belediyeler listesinde yer almıyor.

Hazineye borcumuz yok

Listede Malatya Yer Almıyor

Türkiye’de birçok belediyenin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na borçları artıyor. Bakanlığın verilerine göre, Haziran ayı itibarıyla belediyelerin ve bağlı idarelerin toplam borç tutarı 15 milyarı aştı. En borçlu belediye 6,5 milyar lira ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olurken bunu 2,1 milyar lira ile Adana Büyükşehir Belediyesi izledi. Borçlu belediyeler sıralamasında üçüncü sırada Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi yer alırken, Gaziantep GASKİ, Sakarya ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi de liste bulunuyor.

Merkez İki İlçe Belediye De Yok

Hazine’ye en çok borcu olan belediyeler listesinde Malatya büyükşehir ve merkez iki ilçe belediyesi yer almaz iken, borcunun vadesi geçen belediyeler sıralamasında Adana Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi yer alıyor. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Nisan ayında soru önergesi veren CHP Grubuna belediyenin verdiği yanıtta da, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hazine garantili borç bulunmamaktadır” denilmişti.