Haydi camiye

2019 yılı yaz Kur'an kursları programının açılışı Yeşilyurt İlçesi Melekbaba Mahallesindeki Özgürtepe Camisinde gerçekleştirildi. Programda konuşan Malatya Müftüsü Veysel Işıldar, 2019 yılı yaz Kur'an kursları sloganının, 'Çocuklar Camiyle Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun' olarak belirlendiğini söyledi.

Haydi camiye

Yeşilyurt İlçesi Özgürtepe Camiinde düzenlenen programa, öğrenciler, veliler, cami görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri katıldı. Kur’an tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Cami İmamı Bilal Çelik, Camide ve Melekbaba Semt Konağı’nda her yıl ortalama 400-500 öğrenciye hitap ettiklerini kaydederek, “Belki günlük bazı hizmetlerimiz günü kurtarmaya yöneliktir. Ama biz şuna inanıyoruz ki, gençlerimize yapacağımız yatırım, milletimizin geleceğini inşa etmeye yöneliktir. Gayretimiz, sevdamız bunun için” dedi.

Allah bize imanlı çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin

Böyle bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Şahin Özer ise, “Evlatlarımızın, yavrularımızın dinimizin, kitabı olan Kur’an’ı kerim öğrenmeleri daha sonra anlamaları adına sayın hocalarımızın müftülüğümüzün yaptığı çalışmaları böyle gururla izledim çokta mutlu oldum. Allah İnşallah bize imanlı nesiller, çocuklar yetiştirmeyi nasip eder. Emeği geçen bütün hocalarımıza tüm arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Yeşilyurt belediyesi olarak da karınca karanınca üzerimize ne düşüyorsa her daim yanlarında olduklarımızı ben söylüyorum.  Tekrar hepinizi selamlıyorum hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

Bugün ‘Bismillah’ deyip başlıyoruz

İl Müftüsü Veysel Işıldar ise, verilen çok güzel kararlar neticesinde Yaz Kur’an kurslarını camilerle buluşturduklarını belirterek, “Bu kararın neticesinde bugün başladığımız Yaz Kur’an kurslarımızın sloganı ‘Çocuklar Camiyle Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun.’ Bugün ‘Bismillah’ deyip başlıyoruz. Siz inşallah kısa bir zaman içerisinde camide hem eğleneceksiniz hem oynayacaksınız hem de neşeli bir şekilde vakit geçireceksiniz aynı zamanda bugün burada başladığımız kursumuzdan çok şeyler öğrenmiş olarak tekrardan döneceksiniz. Şuna emin olun, burada geçireceğiniz vakitler hayatınızın en önemli vakitleri. Bunu hiçbir zaman unutamayacaksınız. Mekanların ruhu vardır, caminin ruhu vardır. O ruh size bir şeyler söyleyecek. Onu sizin ruhunuz alacak. Hayatınız boyunca burada aldığınız, buradaki değerler eğitimi, buradaki Kur’an eğitimi, buradaki Kur’an ahlakı hayatınız boyunca size inşallah rehber olacak” dedi.

Her anne, baba çocuğuna güzel ahlakı öğretmekle mükellef

Peygamber Efendimizin çocukları çok sevdiğini anımsatan Işıldar, “Siz camiye geldiğiniz için şüphesiz ki Allah, sizi çok seviyor. Allah sizi çok sevecek. Peygamberimiz sizi çok seviyor. Kur’an-ı Kerim’deki birçok sure ve ayetlere baktığınız zaman çocuklardan bahsediyor. İsmail’den, İbrahim’in çocuk yaştaki yaptıklarından bahsediyor. Yusuf’u, Meryem’i, Betül’ü, Şuayip’in kızını anlatıyor. Dolayısıyla Kur’an-ı Kerim’deki birçok ayetlerde, kıssalarda Allah’u Teâla çocuklara yer vermiş. Peygamber Efendimiz çocukları çok seviyordu. Onlarla böyle mescitte, camide konuşuyor, onlara özel yer ayırıyordu. Sokakta onlarla karşılaştığı zaman onların oyunlarına bazen ortak oluyor, üzüntülü anlarında üzüntülerini paylaşıyordu. Sizler camiye gelmek suretiyle annelerinizin, babalarınızın da bir manada büyük bir sorumluluktan kurtarmış oluyorsunuz. Çünkü her anne-baba çocuğuna güzel ahlakı öğretmekle mükellef. Allah’u Teâla anneleri, babaları bununla sorumlu tutuyor. Ben sizleri buraya gönderen anne ve babalarınızı tebrik ediyorum. Siz buraya gelmek suretiyle annenizin, babanızın da cennete girmesine vesile olacaksınız. Sizlerin burada manevi değerlerle yetişmiş olmanız ülkemizin, milletimizin, devletimizin, istiklal ve istikbali aynı zamanda çok önemli teminatı olacaksınız. Burada alınan değerlerin ne olduğunu ileriki zamanlarda, tahsil hayatına atıldıkları zaman, okul hayatında biraz daha ilerledikleri zaman burada kazanmış oldukları değerlerin onlara ne kadar da kıymetli şeyler kazandırıldığını görecekler, bizler göreceğiz, milletimiz görecek” şeklinde konuştu. 

Camiler çocuklarla güzel

Işıldar, Camilerin çocuklarla güzel olduğunu vurgulayarak, “Caminin imarı, inşası çok önemlidir. Fakat caminin fiziki, maddi inşasını yapıp da eğer içini cemaatle dolduramamışsak, eğer içini istikbalimiz olan, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle dolduramamışsak o zaman Allah korusun, camilerin gerçek manada imarı yapılmış olmaz. Caminin imarı buradaki gençler. Camiye gelen ve özellikle yazın büyüklerimizin, abilerimizin, amcalarımız lütfen çocuklarımıza biraz toleranslı davranmalarını istiyoruz. Camiye gelen çocuklarımıza cami cemaatinden her kim ki kadın olsun, erkek olsun, onlara kaba davranırsa, onları üzecek, incitecek şekilde davranırsa, şunu iyi bilsin ki, Haz. Peygamber Efendimizi incitmiş gibidir. Çünkü peygamber Efendimiz camiye gelen hiçbir çocuğa incitici davranışta bulunmamış. Bundan dolayı buna çok hassasiyet gösterelim. Camiler çocuklarla güzel” açıklamasında bulundu.