Hayatı değiştiren kadınlardır

Battalgazi Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Hayata dokunan kadınlar' programı düzenlendi. Mövenpick otelde yapılan programa çok sayıda davetli katıldı. Özellikle depremde olağanüstü bir gayretle çalışan bayanların davet edildiği programa katılım üst düzeyde gerçekleşti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hayatı değiştiren kadınlardır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Battalgazi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınları günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve eşi Yıldız Güder’in ev sahipliğinde düzenlenen programa Milletvekili Hakan Kahtalı’nın eşi Sadiye Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan,Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Duran’ın eşi Munise Duran, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşi Semra Çınar ve Ak Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Ebru İnanç, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, yaşanan deprem sonrası aktif olan kurumlar AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Kızılay ve diğer kuruluşların kadın çalışanları, Gazete ve televizyonların bayan çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşlarında yer alan bayanlarla birlikte çok sayıda davetli katıldı. 

Kadınlarımızı yürekten kutluyorum

Programın açılış konuşmasını yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder kadınların toplumumuzdaki önemine değinerek, “Kadın demek hayat demek, kadın demek hayatın akışını değiştiren ve hayata yön veren demek, kadın demek toprak demek, kadın demek ana demektir. Kadın demek eş demek, kadın demek sevgi demektir. İyi ki varsınız.  Bizi tamamlayan, bizi başarıdan başarıya koşturan, bizim yanımızda, arkamızda dimdik duran sevgili eşlerimiz. Acılarımızı paylaşan analarımız. Sizleri yürekten kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Hayatı değiştiren kadınlardır. Hz Adem’in hayat akışını değiştiren Hz Havva gibi. Firavun’un saltanatına son verip, Hz. Musa’yı kendi ocağında yetiştiren Hz. Asiye gibi. Peygamber Efendimize Peygamberlik geldiğinde ‘korkma, ben her şeyimle yanındayım’ diyen Hz. Hatice gibi. Hz. Ali’nin yanında duran Hz. Fatıma gibi. Cennet analarımızın ayaklarının altındadır. Dünya’da değişim, dönüşüm ve  reformlarda kadınlar hep öncü olmuşlardır. Aslında kadının olduğu yerde insanlar hayat bulmuşlardır. Bu yönüyle sizleri önemsiyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak bizden önce görevde olan Belediye Başkanımızın yükseklere çıkarmış olduğu bayrağı devam ettirmek, o bayrağı daha yukarılara çıkarmak adına Battalgazi Belediyesi olarak Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifimizi kurduk.  Amacımız bölgemizdeki kadınları sosyal alanda ve kültürel alanda layık oldukları yere taşıyarak, onları arzulanan seviyeye çekmektir. Türkiye’de binin üzerinde şubesi olan Tarım Kredi Kooperatiflerine Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi 8 ürünüyle ürün vermeye başlayacak. Bu  marketlerde satışa sunulan  satışa sunularak Battalgazi’deki kadınlarımıza destek olmak amacıyla girişimlerde bulunuldu. Sizleri yürekten kutluyorum. Gününüzü tebrik ediyorum” diye konuştu. 

Kadın toplumu oluşturan önemli bir halkadır

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan program konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in eşi ve Battalgazi Kadın Kooperatifinin Onursal Başkanı Yıldız Güder: “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadın haklarının kazanılmasında nerden başladığının ve bu günlere nasıl gelindiğinin hatırlandığı özel ve güzel günlerdir.Geçmişte olduğu gibi bu günde kadınların eşitliği için, bağımsızlığı için, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması için, daha iyi yaşama, daha iyi çalışma koşullarının elde edilmesi için bir çok mesajlar verilmiştir. Bu mesajlar verilmeye de devam edecektir. Kadın toplumu oluşturan en  önemli halkadır. Kadını katılmadığı, yok sayıldığı topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesin de değerlendirmemiz mümkün değildir. Kadın varsa bir toplumda o toplum medenidir. Kadın varsa bir toplumda o toplum ileridir. Kadın varsa bir toplumda o toplum üretkendir. Dünyayı sevgisiyle, merhametiyle ve şefkatiyle dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi. 
Program’da katılımcılara Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve eşi Yıldız Güder tarafından davetlilere gül dağıtıldı. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan 'Hayata dokunan kadınlar' programında deprem dolayısıyla depremde aktif çalışan kurum çalışanlarına plaket verildi.