Hastane tasarrufa takıldı

Hükümetin aldığı kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın Malatya'ya yapmayı planladığı 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi askıya alındı. AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, hastanenin yapımının iptal edilmediğini, ihalenin tasarruf tedbirleri kapsamında bir süre ertelendiğini söyledi.

Hastane tasarrufa takıldı

HASTANE YAPILSAYDI 6 KATLI OLACAKTI

Sağlık Bakanlığı kamu-özel ortaklığı kapsamında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanına yapacağı 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesinin yapımına tasarruf tedbirleri kapsamında bekletmeye aldı. Hastane 6 katlı, 20 adet poliklinik sayısı ve 150 yatak kapasiteli (poliklinik ve destek alanları, nörolojik, onkoloji, iş uğraş ve cinsel terapi, jimnastik salonu, çocuk rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, omirilik zedelenmesi, ortapedik rehabilitasyon, onkoloji rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon bakım üniteleri EMG ve yürüme laboratuarları, hidroterapi, Elektro terapi vs.) sağlık alanlarından oluşmaktadır.

YAPIM İHALESİ BİR SÜRE ERTELENDİ

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, partisinin Malatya il başkanlığında düzenlediği halk gününde yaptığı açıklamada, hastanenin yapımının iptal edilmediğini, ihalenin tasarruf tedbirleri kapsamında bir süre ertelendiğini söyledi. Çakır, Kernek Camisinin diğer cami yapılmadan yıkılması sorusunu ise eski caminin depreme dayanıksız olduğunu belirterek, “Kernek’te bir düzenleme yapılıyor. Oradaki konutların kaldırılması ile orada büyük bir park oluşuyor. Orada ayrıca bir müzemiz var ve bir cami yapılacak. Cami Kernek Meydanı ile birlikte aslında bütünleşmiş olacak. O çalışma kapsamında yapıldı. Oradaki müzede kaldırılacak. Müze yeri de belediyemizin civarında tahsisi yapıldı” diye konuştu.