Haçlı terörü 49 Müslüman'ı şehit etti

Yeni Zelanda'da Camide Cuma namazı kılan Müslümanlara vahşice yapılan saldırı sonucu hayatını kaybedenler için Malatya Yeni Cami'de, Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. TÜGVA Malatya Şube Başkanı Ahmet Oymak, 'Batı, bu katliamın baş sorumlusudur' dedi.

Haçlı terörü 49 Müslüman'ı şehit etti

Katliam planlı bir şekilde yapıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya Şubesi öncülüğünde çok sayıda STK’nın katılımıyla, Yeni Zelanda’daki Al Noor ve Linwood camilerine yapılan saldırılar protesto edildi. Grup adına açıklamalarda bulunan TÜGVA Malatya Şube Başkanı Ahmet Oymak, katliamın planlı bir şekilde yapıldığını söyleyerek, “Yeni Zelanda’da bugün Cuma namazı sırasında Nur Camii’ne ve Linvvood’daki camiye yönelik gerçekleştirilen hunharca katliamda en az 49 Müslüman hayatını kaybetti, yüze yakın yaralı var. Cani terörist, yaptığı katliamı sosyal medyadan yayınlama pervasızlığını gösterebiliyor” dedi.

Müslümanlar tehdit ediliyor

Oymak, “Kullandığı silahlarda, daha önce Müslümanlara yönelik benzeri katliamlar yapmış katillerin isimleri yazılı. Yayınladığı 70 sayfalık manifestoda tüm Müslümanlar tehdit ediliyor ancak Türk Müslümanlara da özel bir yer ayırmış. Bu sebeple bu menfur saldırıdan tek bir kişinin sorumlu olduğunu iddia etmek, gerçekleri örtmek ve yeni katliamlara davetiye çıkarmak demektir. İslam’ı terörle özdeşleştiren Batı, bu katliamın baş sorumlusudur. Çünkü İslamofobiyi kışkırtan görüntüler, Batılı devletlerin merkezlerindeki stüdyolarda çekiliyor” dedi.

İnsanlık duyarlı olmalı

Bu elim olay karşısında Müslümanların, duygusal değil duyarlı ve bilinçli bir tutum sergilemelerini isteyen Oymak, “Masum insanların öldürülmesi karşısında sadece Müslümanları değil, bütün insanları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından Hüseyin Polat tarafından dua edildi ve gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, MTTB İl Başkanı Mehmet Sağdıç ile çok sayıda STK temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.