Gurbetçi canlılığı

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için memleketlerine gelen gurbetçiler, ekonomik ve ticari hayatı canlandırarak, esnafın yüzünü güldürüyor. Yaptıkları alışverişlerle piyasayı canlandıran gurbetçilerin özellikle döviz büroları işlerin açılmasından memnun olduklarını dile getiriyorlar.

Gurbetçi canlılığı

Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşayan Malatyalı gurbetçiler yıllık izinlerini geçirmek üzere Malatya’ya gelen gurbetçiler, kent ekonomisini hareketlendirdi. Gurbetçilerin Malatya piyasasını canlandırmasında önemli bir yere sahip olduğunu dile döviz yetkililerinden Metin Koçyiğit, “Bir kaç ay öncesine göre döviz alışlarımız arttı. Buda yurt dışından gelen gurbetçilerden kaynaklı. Gurbetçilerin Malatya ekonomisine olan katkıları göz ardı edilemez. İşyerimize uğrayan bir gurbetçi bin Euro'dan aşağı para bozdurmuyor. Bozdurulan bu para ile gurbetçiler, alış verişlerini yapıyor, turistik yerlere gidiyor ve Malatya ekonomisine, esnafına bu parayı bırakıyor” dedi. 

Döviz kurları düştü

Döviz kurlarında düşüşler olduğunu altını çizen Koçyiğit, “Şuan döviz kurlarında bir azalış var. Dolar 5,6905, Euro ise, 6,4068 aralarında seyir etmekte. Geçen haftalarda bu oran biraz daha yüksekti. Bu hafta ise oranlarda biraz daha düşmeler yaşandı. Tabi döviz alışımız kadar, döviz satışımızda da artmalar var. Döviz kurları düşünce yatırım aracı olarak döviz alan insanlarımız da var. Geçen yıllara göre işlerde azalmalar meydana gelse de yine de işlerimizden memnunuz” diye konuştu.