'Grup İKM' gönülleri fethediyor

Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ve infaz koruma memurlarının yer aldığı müzik grubu, büyük beğeni topluyor.

'Grup İKM' gönülleri fethediyor

Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde yaklaşık 2 yıl önce oluşturulan ve farklı cezaevlerinde çalışan 12 infaz koruma memurunun yer aldığı "Grup İKM",  Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen fuarlarda sahne alıyor.

Yozgat, Denizli, Ankara, İzmir, Konya ve Malatya'da konserler veren grup, farklı yörelere ait ezgileri seslendirirken, gençlerin ve vatandaşların infaz koruma memurlarına bakışını değiştirmeyi hedefliyor.

İzmir Açık Ceza ve İnfaz Kurumunda görev yapan ve grupta elektro bağlama çalan Kadir Bayrak, yaptığı açıklamada, 2017'de Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Müdürü Yusuf Altun'un desteğiyle 2-3 kişiyle grubu oluşturduklarını belirtti.

Aradan geçen süreçte gruba katılımın arttığını dile getiren Bayrak, "Gurubumuzu Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturduk. Fuarlar kapsamında Yozgat, Denizli, Ankara Konya ve Malatya'da konserler verdik. Bizi sıcak karşıladılar. Grup kurulduğunda akustik bağlama ile elektro bağlama vardı. Şimdi ekibimiz var. Adalet Bakanlığımızın uygun gördüğü her yere gidiyoruz." diye konuştu.

İnfaz koruma memuru olduğumuza inanmıyor

Antalya E Tipi Kapalı Cezaevinde görev yapan grup solistlerinden Ayşegül Uluca ise yaklaşık bir yıldır buraya dahil olduğunu söyledi.

İnternette paylaştığı bir video dolayısıyla Grup İKM'nin kendisine ulaştığını anlatan Uluca, şöyle konuştu: "İlk kez Konya'da düzenlenen fuarda sahne aldım, gayet keyifliydi. Grup İKM'nin kurumsal imajımıza da katkı sağladığını düşünüyorum. Müziğin evrensel dilini konuşturuyoruz. İnsanlarla bir arada olmaktan keyif duyuyoruz. Yaptığımız işi seviyoruz. Vatandaşlar bazen infaz koruma memuru olduğumuza inanmıyor, 'infaz koruma memurlarının böyle olduğunu bilmiyorduk' diyorlar. Müzik eğitimi alıp almadığımızı zaten hep soruyorlar. Grubumuz 12 kişinden oluşuyor ve arkadaşlarımız neredeyse tüm enstrümanları çalıyor."

Tekirdağ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza ve İnfaz Kurumunda görev yapan grup solisti Taner Baydar da bir yıl önce buraya dahil olduğunu aktararak, "Konserler bizim için keyifli geçiyor. Seyirciyi eğlendirmek çok güzel. Vatandaşlardan çok güzel tepkiler alıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlar mesleğimizi pek tanımıyor

İzmir 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda görev yapan baterist Osman Seven de grupla güzel işlere imza attıklarını dile getirdi.

"Biz içeride olduğumuz için vatandaşlar bizim mesleği pek tanımıyor." diyen Seven, infaz koruma memurlarını vatandaşlara tanıtmayı amaçladıklarını aktardı.

Fuar ve üniversitelerde konser vererek vatandaşlarla beraber olduklarını belirten Seven, "İzmir Katip Çelebi ve 9 Eylül Üniversitelerinde konser verdik. Üniversite öğrencileri bizi çok başarılı buldu. İnfaz koruma memuru olduğumuza inanmıyorlardı. Mesleğimizi onlara tanıtabiliyorsak ne mutlu bize. Konser sonrasında mesleğimiz hakkında geçler bize sorular soruyor. Bizde mesleğimizi anlatıyoruz, güzel geri dönüşler aldık." ifadelerini kullandı.