Gönüllere gireceğiz

Ak Parti Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, özel bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapacağı projeleri 15 madde halinde sıraladı. Basın toplantısında Belediye başkanlığı süresince şeffaf bir yönetim sergileyeceğini vurgulayan Mikail Sülük, başta merkezi hükümet olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ile de ekip ruhu içinde çalışacaklarını vaat etti.

Gönüllere gireceğiz

 “Yola Pütürge sevdası” ile çıktıklarını vurgulayan Sülük, “Gurbette Pütürge’liler birbirini ne kadar tutuyorsa Pütürge’ de’ Malatya’da da bizler birbirimize sarılmaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü biz birlikte Pütürge’yiz. Şehri emanet görmek, şehri emanet almak, şehremini olmak ancak gönüllere girerek olur. Pütürge’de göç sorunu her geçen yıl artarak devam etmektedir. Pütürge’de şuanda gerekli sosyal, kültürel alanların yetersizliği ve özellikle iş ve istihdamın olmamasından kaynaklandığını tespit ettik. Var olan tarımsal arazilerde zor şartlarda üretilen tarımsal ürünlerin de pazarlanma sorununu tespit ettik. Sanayi tesislerinin olmayışı ve bu sanayileşme yapısına bağlı Pütürge’nin gelişmesi ve kalkınması için önemli olduğunu belirledik. Kamu Personelinin geldiği Pütürge’mizde kalmak istememesini tespit ettik. Kamu personelinin erken tayin istediğini tespit ettik. Yaz, kış sürekli bir ulaşım sorununu belirledik. Kalifiye eleman azlığı, tarım ve hayvancılığın yetersizliği gibi 8 ana başlık altındaki sorunları çözmeye talibiz” dedi.

HEMŞERİLERİMİZİN GÜÇLÜ DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Sülük, “Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle önce milletimizin gönlünü kazanmak, ardından sandıkta oyunu almaktır. Allah nasip eder bu göreve gelirsek, ilk etapta uygulamaya alacağımız 15 projeyi sizlerin huzurunda kamuoyuyla paylaşmak istiyorum diye konuşmasını sürdüren Sülük, Hayata geçirmek istedikleri 15 projeyi de şöyle paylaştı: “Kilit parke taşı üretim tesisi kurulması, Küçük sanayi sitesi kurulumu, Bilgi masası merkezi, Kooperatif kurma eğitimi verilmesi ve kooperatif kurulumu, Halıcılık ve nakış işletmesi, Kentsel dönüşüm, Şiro çayının ıslah edilmesi, Et ve süt entegre tesisi, Hayvan pazarı kurulması, Pütürge pazarı kurulması, Soğuk hava deposu, Coğrafi işaret, Çok amaçlı spor alanı, Pütürge kültür ve mesleki eğitim merkezi, Güneş enerjisi santrali projesidir. Projelerimize başladığımız gün itibariyle, İmkânları olan, İstihdamı olan, Yaşam koşulları iyi olan bir Pütürge’ye dönüşecek ve nüfusumuz kademeli olarak hem artacak hem de var olan gitmediği gibi gitmiş olanlar geri dönecektir.”

ÖNCELİK EKONOMİK SALDIRININ BERTARAF EDİLMESİDİR

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ise konuşmasında Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük’e başarılar dileyerek, “Bizler Parti teşkilatları olarak İnşallah Seçimden sonra başkanımızın yanında olacağız. elimizden ne geliyorsa Pütürge’ye hizmet noktasında üzerimize ne düşüyorsa kendisine tüm gücümüzle destek olacağımıza ifade etmek istiyorum. Bazı projeler Pütürge’den ziyade Büyükşehir'i ilgilendiren, belki merkezi hükümetin yatırımlarını gerektiren projeler var. İnşallah önümüzdeki dönemlerde o projeler üzerinde durulacaktır. Şuanda biliyorsunuz ülkemiz ekonomik bir saldırı ile karşı karşıya kaldı. Şuanda bu saldırının zararlarını telafi etme aşamasında çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki bir iki yıl içerisinde belki büyük yatırımların başlama ihtimalle bulamayacak.  Ama nasip olursa belki 2 yıl sonra bahsettiğiniz önemli projelerde tekrar gündemimizde yerini alacaktır takibini yapmaya çalışacağız. Malatya'nın şuanda devam eden projelerinin bir an önce bitirilmesi ve yeni projelerin de hazırlanması konusunda çaba içerisindeyiz.  İnşallah bu dönemde bunları da birer birer hayata geçiririz” dedi.