Göçmenlere kapatıldı

İçişleri Bakanlığı idaresindeki Göç İdaresi aralarında Malatya'nın da içinde bulunduğu 58 ilde 781 mahallenin daha yabancı ikametine kapatıldığını açıkladı. Daha önce 7 mahallenin yabancı ikametine kapatıldığı Malatya'da 9 mahalle daha sığınmacı yoğunluğunun mevcut nüfusun yüzde 25'ini geçtiği için yabancı kaydına kapatıldı.

Göçmenlere kapatıldı

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen göçmen sorunu hakkında, her geçen gün yeni bir düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Göç İdaresi Başkanlığı, yeni düzenlemeyi duyurdu. Bu duyuruya göre, ülkedeki yabancı yoğunluğu nedeniyle 781 mahallenin yabancı ikametine kapatıldığı aktarıldı. Göç İdaresi Başkanlığı Malatya’nın da içinde bulunduğu 58 ilde 781 mahallenin daha yabancı ikametine kapatıldığı bildirdi. Kapatılan 781 mahalle ile birlikte Türkiye genelinde bin 169 mahalle yabancılara kapatılmış oldu.

Malatya’da 16 mahalle yabancılara kapalı

Göç İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı listede Malatya’da daha önce Battalgazi ilçesinde Yenihamam, Dabakhane, Akpınar, Kavaklıbağ, Beylerbaşı, B.Hüseyinbey Mahalleleri, Yeşilyurt ilçesinde ise Fatih Mahallesi yabancı nüfusu mahalle nüfusunun yüzde 25 ’ini geçtiği için kapatılmıştı. Yeni yayınlanan liste ile kentte, 9 mahalle daha yabancılara kapatıldı. Göç İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı yeni listede; Saray, İzzetiye, Halfettin, Ferhadiye İstiklal, İsmetiye, Hamidiye, Taştepe, Şehitfevzi mahalleleri yer aldı.

Kapalı mahalle sayısı bin 169 oldu

İçişleri Bakanlığı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibarıyla kapalı mahalle sayısı 1169’a çıkarılmış olup kapalı mahalleler ekte yer almaktadır."