Gençlik sempozyumu

BİLSAM Kurtuba Akademi öncülüğünde, 20-21 Nisan 2019 tarihleri arasında 'Bir Dinamik Olarak Gençliğimiz' (Kazanımlar-Sorunlar-Çözüm Önerileri) sempozyumu gerçekleştirilecek.

Gençlik sempozyumu

Sempozyumla ilgili basın açıklamasını yapan BİLSAM gençlik üyesi Ahmet Polat, 2019 yılında tema olarak ‘Gençlik’ konusunu seçtiklerini söyledi. Polat, “Sempozyumumuzun amacı, ülkemizde bahse konu olan alanlarda okuyan, araştıran ve düşünceler geliştiren gençlerimizi bir araya getirerek, ürettikleri bilgi, düşünce ve yaklaşımları akademik çevreler ve kamuoyu ile paylaşmalarına imkân tanımaktır. Sahip oldukları yaşam enerjisinin yanında öğrenme potansiyelleri, hazır bulunuşları ve en önemlisi istek ve hayalleri dikkate alındığında gençler, toplumların en önemli sosyal sermayesi haline gelmektedir. Türkiye’de Ocak 2017 itibariyle 19.235.083 kişinin 15-29 yaş aralığında olduğu belirlenmiştir. Bu durum bir başka şekilde ifade edilecek olursa ülkede yaşayan her 4 kişiden biri genç tanımı içerisinde yer almaktadır. Genç nüfusun bu büyüklüğü ülkenin yaş ortalamasını da belli bir seviyeye çekmiş ve 29,6 yaş ortalaması ile Türkiye, yaş ortalaması 46,1 olan Almanya ve Japonya, 44,5 olan İtalya, 44,3 olan Avusturya, 41,7 olan Kanada, 38,3 olan Avustralya, 37,6 olan ABD gibi gelişmiş ülkelere kıyasla büyük bir potansiyeli barındırırken, yaş ortalaması 15,1 olan Nijerya ve Uganda, 16 olan Mali gibi az gelişmiş ülkelere kıyasla da daha dengeli bir genç nüfusa sahip olduğu ifade edilebilir. Gençliğin bu durumu ve sahip olduğu potansiyel dikkate alınarak bu yıl ulusal öğrenci sempozyumunda bir dinamik olarak gençliğimiz konusu ele alınmıştır” diye konuştu.

Bildiriler sempozyumda sunulacak

Sempozyum kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvurabileceklerini söyleyen Polat, “BİLSAM Kurtuba Akademi olarak bizler, insan çeşitliliğinin zenginlik olarak kabul edildiği, özellikle genç nesillerin kendi potansiyelini gerçekleştirebildiği; kardeşlik iklimi içinde yaşanılan bir dünyanın bizi beklediğine inanıyoruz. 20-21 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyumumuza ilimiz, bölgemiz ve ülkemizdeki lisans ve lisansüstü bütün öğrenci arkadaşlarımızın yanı sıra mezuniyetlerinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş olan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de başvurabileceklerdir. Bildiriler, bilim kurulunca değerlendirilip onaylandıktan sonra sempozyumda sunulacaktır. Ayrıca sempozyuma ilişkin tüm detaylara www.bilsam.org/kurtuba adresinden ulaşabileceklerdir. Sempozyumun yeri ve programı ileriki tarihlerde ilgililere ulaştırılacakken, bildirisi kabul edilen Malatya dışındaki katılımcıların ulaşım ve konaklama giderleri BİLSAM tarafından karşılanacaktır” şeklinde konuştu.