Gençler iş seçiyor

İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, Malatya'da şuan kayıtlı 38 bin işsizin olduğunu, organize sanayi bölgesine ise işçi bulmakta sıkıntı yaşandığını belirterek, 'Gençlerimiz iş konusunda seçici davranıyor. Gençler yoğun emek isteyen işler yerine masa başı işleri talep ediyor' dedi.

Gençler iş seçiyor

İşsizlik oranlarının sürekli yükselmesi özellikle genç işsizleri kara kara düşündürürken, Malatya Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikalar ise işçi bulmakta sıkıntı yaşıyor. Gazetemize açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, Malatyalı gençlerin iş konusunda seçici davrandığını belirtti. 

38 bin kayıtlı işsiz var

Toman, Malatya’da şuan kayıtlı 38 bin işsizin olduğunu ifade ederek, "Organize sanayi bölgesine işçi bulamıyoruz. Organize Sanayi bölgesinde trikotaj, konfeksiyon, iplik, ısı makine sanayi alanında işçi talebi çok. Ancak gençler iş konusunda seçici davranıyor. Umut ediyoruz ki asgari ücret açıkladıktan sonra bu kişiler organize sanayinde işe başlarlar. Organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikalarımızın çalışma şartları oldukça uygun.  Yemekleri güzel, servis var, cumartesi -pazar tatil, sosyal hakları var,  doktorları bile var. Gençlerimiz masa başı iş bekliyor. Bu algıyı izole etmeye, yıkmaya çalışıyoruz.  Gençler biraz daha yoğun emek değil de hafif işler talep ediyorlar.  İşte masa başı iş istiyorlar. Bu nedenle de gençleri organize sanayiye göndermekte sıkıntı yaşıyoruz.   Lise ve ilkokul mezunları neden organizede çalışmak istemiyor bunun için üniversite, İŞKUR ve Sanayi İl Müdürlüğü olarak araştırıma yapıyoruz" diye konuştu.