Gençler iş arıyor

Battalgazi Mahalle Muhtarı Şükrü Kılınç, mahallelerindeki en büyük sorunun gençlerin işsiz olması olduğunu belirterek, 'Mahallemizde birçok işsiz genç var bunların çoğunluğunu üniversite mezunu gençlerden oluşmaktadır' dedi.

Gençler iş arıyor

Battalgazi Mahalle Muhtarı Şükrü Kılınç, gazetemize açıklamalarda bulunarak mahallede ne bir lise nede ortaokul olduğunu söyledi. Muhtar Şükrü Kılınç ile yaptığımız röportajdan kesitler:

NETHABER: Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Şükrü Kılınç: Battalgazi Mahalle Muhtarı Şükrü Kılınç, Adıyaman Sincik doğumluyum.54 yaşındayım, yaklaşık 40 senedir Malatya’da yaşıyorum. İlkokul mezunuyum,2 dönemdir muhtarlık yapmaktayım.

NETHABER: Muhtar olarak amacınız nedir ve nasıl muhtar oldunuz?

Şükrü Kılınç: Daha önceden aday olmama rağmen muhtarlık nasip olmadı.2009 seçimlerinde Allahın izni halkımızın takdiriyle muhtar olduk. Mahallemizde yardıma muhtaç insanlara yardım etmek. Vatandaşlarımızın sosyal ve bürokratik taleplerini karşılamak ve ihtiyaçlarına cevap vermek temel amacımızdır.

NETHABER: İhtiyar heyetini seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Şükrü Kılınç: İhtiyar heyeti öncelikle ağırbaşlı, halkın sevdiği ve itibar sahibi kişilerden seçerim. Mahallenin sorunlarını bilen beraber çözüm üreteceğimiz kişilerden olmasına dikkat ederim.

NETHABER: Külliyedeki davete katıldınız mı?

Şükrü Kılınç: Evet katıldım. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri çok misafirperver olarak ağırladı. Aynı masada yemek yeme şerefine nail oldum. Davet sırasında hem sözlü hem de dilekçe bırakarak sorunlarımızı dile getirdik.

NETHABER: Mahallenizin hane sayısı ve nüfusu ne kadar, mahallenizde yabancı ülke vatandaşı var mı?

Şükrü Kılınç: Yaklaşık olarak bin beş yüz hane var. On bin civarında nüfusumuz var. Suriyeli dört ailemiz bulunmakta. Suriyeli ailelerle az oldukları için sıkıntı pek yaşamıyoruz.

NETHABER: Mahalle halkının genel olarak geçim kaynakları nelerdir. Halkın refah seviyesini yüzdelik dilimlerle anlatabilir misiniz?

Şükrü Kılınç: Mahallemizde daha çok, tekstil, inşaat, hayvancılıkla uğraşan yazın bahçe işlerine gidip kışın mahalleye dönen vatandaşlar yaşamakta.

GENÇLERİMİZİN İŞSİZLİK SORUNU VAR

NETHABER: Mahallenizin problemleri nelerdir?  Ulaşım, su, kanalizasyon, yol, elektrik gibi problemleri var mı?

Şükrü Kılınç: Öncelikle problemimiz gençlerimizin işsizlik sorunu var. Mahallemizde birçok işsiz genç var bunların çoğunluğunu üniversite mezunu gençlerden oluşmakta. Altyapı ve elektrik sorunumuz var. Bir mahallemizin aydınlatması yoktur. Gerekli dilekçeleri verdik, 2019 yılında yapılacağına dair söz aldık. Mahallemizde drenaj sistemi hiç yoktur. Yoldan akan sular olduğu gibi evlere giriyor ve sıkıntı yaratıyor. Bir başka sorunumuz imar sorunu bir an önce imar sorunun halledilmesini istiyoruz.

NETHABER: Görev süreniz içinde Mahallenize neler kazandırdınız?

Şükrü Kılınç: Muhtar evinin etrafını ve parkın yeniden onardık. İki yeni cami 3 park kazandırdık. Sokaklarımızın bir kısmını asfalt yenileme işlemleri yaptık. Çok amaçlı sosyal tesisimizi voleybol ve top sahasıyla beraber mahalleye kazandırdık. Engelsiz yaşam merkezi mahallemiz sınırları içerisinde yer almakta. On dönümlük yeri okul, sağlık ocağı olması için düzenledik. İlk doğalgaz çalışması mahallemizde yapıldı. Doksan adet karanlık mahallemizi aydınlatma yapıldı.

NETHABER: Vatandaşlarla ilişkilerinizde en çok neye dikkat edersiniz?

Şükrü Kılınç: En çok saygı, sevgi ve hoşgörü içerisinde olmaya dikkat ederim. Mahallede huzurun bozulmamasına dikkat ederim. İhtiyaç sahibi insanları gözetirim. Hasta ziyaretlerinde bulunmak, taziye, düğünlere elimden geldiğince gitmeye gayret ediyorum. Mahallelinin sorunlarını yerinde incelerim. İsteklerini dinlerim.

SEMT PAZARI SIKINTIMIZ VAR

NETHABER: Mahallenizde cami, okul, sağlık ocağı ve park gibi sıkıntılarınız var mı?

Şükrü Kılınç: Okul, sağlık ocağı ve semt pazarı sıkıntımız var. Mahallemizde ne bir lise nede ortaokul var. Yerimiz var. Yetkililerden bize bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz.

NETHABER: Büyükşehir veya ilçeniz belediyesinden beklentileriniz nelerdir?

Şükrü Kılınç: Mahallemizin gençleri ve çocukları için spor salonu ve futbol sahası yapılmasını istiyoruz. Acilen altyapı sorunumuzun halledilmesini, imara açılacak olan yolların açılmasını, kaldırım ve asfalttın tamamlanmasını istiyoruz.

NETHABER: Tekrar muhtar adayı olmayı düşünüyor musunuz?

Şükrü Kılınç: Evet ben işimi ve mahallemi seviyorum. Allahın izniyle tekrar muhtar adayıyım. Emekliyim başka işim yok sadece muhtarlık yaparak insanlara daha iyi hizmet etmek için uğraşıyorum.

NETHABER: Son olarak sizin eklemek istedikleriniz?

Şükrü Kılınç: Acilen eski devlet hastanesinin tekrar yapılmasını istiyoruz. Çünkü Battalgazi İlçesinde bir acil yoktur. Bu bölgedeki insanlar mağdur oluyor. Mağduriyetimizin giderilmesi hastanenin tekrar yapılmasını istiyoruz.