Gençler Hz. Yusuf'u örnek alacak

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Ramazan ayı dolayısıyla üniversitede okuyan gençlere yönelik, 'Yusuf Suresi'nin Bağlamında Hayatımda Notlar' kompozisyon yarışması düzenlediklerini belirterek, 'Sürenin içerisinde, müthiş mesajlar, tevekkül, Allaha sığınma, ne isteyeceksek Allahtan isteme var. Gençlerimize Yusuf Süresinin okutup, onu anlaması ve örnek almasından daha güzel herhalde mesajı veremeyiz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gençler Hz. Yusuf'u örnek alacak

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, gazetecilere mübarek Ramazan ayında Malatya Müftülünce düzenlenen etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Işıldar, üniversite gençleri arasında düzenledikleri ‘Yusuf Suresi’nin Bağlamında Hayatımda Notlar’ kompozisyon yarışmasına 300 üniversite öğrencisinin başvurduğunu söyledi.

300 öğrenci müracaat etti

Işıldar, Diyanet İşleri Başkanlığının kendilerine bir genelge göndererek, sosyal medya üzerinde ailelere ve gençlere yönelik bir takım faaliyetler yapılmasını istediğini dile getirerek, "Bizde değişik bir şey olsun dedik. Üniversitede okuyan gençlerimize yönelerek, ‘Yusuf Suresi’nin Bağlamında Hayatımda Notlar’ bağlamında öğrencimizin yarışmaya katılmasını istedik. 300 öğrencimiz müracaat etti. Biz öğrencilerimizden şunu istedik;  Öğrenci tefsirini okuyacak, okuduktan sonra anlama ve onunla ilgili gençlerimizden bir kompozisyon yazmalarını isteyeceğiz. Bunları işleyecekler. Sosyal medya üzerinden gruplar oluşturduk. Her bir grupta 20-25 kişi var. Her bir grupta bir erkek bir kadın danışman hoca var. Öğrenciler karşılaştıkları sorular neler yapması gerektiği ile ilgili hocalara soracaklar. Yarışmamız başladı.  Niye böyle düşündük gençlerimiz yazma ve kendini ifade etme noktasında eksiklikleri var. Önce okuduğunu anlasın, anladığını yazıyla ifade etsin diye böyle bir planlama yaptık. Dereceye girenlere bir hayırsever aracılığıyla hediye takdim edeceğiz" diye konuştu.

Sonuçlar Kadir Gecesi'nde açıklanacak

Kompozisyon yarışmasının detayları hakkında bilgiler paylaşan Işıldar, "Yarışma 19 Nisan itibariyle başladı, 11 Mayısta kompozisyonları teslim alacağız. İnşallah Kadir Gecesi'nde sonuçlarımızı açıklayacağız. Üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir secici kurul oluşturduk. Bu kompozisyonlara bakıp, seçip, dereceye girenleri açıklayacağız. Yarışmanın sonunda vereceğimiz ödülden dolayı öğrencilerimizden bazı talepler geldi. ' Ödül için yarışmaya girmedik'  diye. Tam aksine Kuran-ı Kerimde çok önemli bir kıssa olan gençlere hitabet eden ve önemli mesajlara veren belki değerler eğitimin hepsini içine kapsayan sureyi okuyup anlamak istiyoruz diye 300 gencimiz Yusuf Süresinin tefsirini okuyor. Hayra vesile oldu. 300 öğrencinin Yusuf Süresini okuyup, anlaması, bununla ilgili kompozisyon yazması olağanüstü bir şey" şeklinde konuştu.

Yusuf Süresi'nde tevekkül, Allaha sığınma var

Neden Yusuf Süresini seçtiniz? sorusuna yanıt veren Işıldar, "Yusuf Süresi malumunuz orada bir gencin sıkıntılı hikayesi. Nefisle yaptığı mücadelesi de var. Kendisinin bir takım sıkıntılara karşı Allahın emirlerini yapmaktan, yerine getirmekten taviz verilemeyeceğinin, çok somut örneğini, modelini bize Yusuf Peygamber bize gösteriyor. Bir babanın buradaki evlatlarına karşı sevgisini anlatıyor. Kardeşler arasındaki sevgiyi bazen ufak bir rekabeti anlatıyor. En önemlisi onun şu ifadesi çok çarpıcı; Nefisle mücadelesi karşısında söylediği ifade; 'ben böyle bir hataya düşmektense, hapislere düşmek benim için çok daha sevindiricidir' Allahın yasak ettiği bir şey karşısında nasıl bir duruş sergilediğini çok müthiş bir şekilde anlatıyor.  Gençlerimizin Hz. Yusuf As. Kendilerine örnek almaları gereken bir durum. Nefisle mücadele var. Bulunduğu ortam, karşılaştığı sıkıntılarla ilgili nasıl bir tavır sergilediğini görüyoruz. Yusuf Peygamberin şahsında Allahın emirlerine nasıl uyulması gerektiğine, Allahın yasaklarından nasıl sakınılması gerektiğini çok musahaş şekilde görecek. Sürenin içerisinde, müthiş mesajlar, tevekkül, Allaha sığınma var. Ne isteyeceksek Allahtan isteme var. Gençlerimize Yusuf Süresinin okutup,  onu anlamasından daha güzel herhalde mesajı veremeyiz diye düşünüyorum. Katılımın böyle olmasından dolayı sevinçliyiz" ifadesini kullandı.