Gazetecilerin garnitür olduğu belediye yemeği!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Fahri Kayahan'da bulunan Belediye Nikah Salonunda yapılan toplantı kifayetsiz tertipleyiciler nedeniyle nahoş olaylara sahne oldu.

Gazetecilerin garnitür olduğu belediye yemeği!

Toplantıda sunuculuk yapan sunucudan mı, konuşan başkanlardan mı, yoksa konuşturulmayan cemiyet başkanından mı, nereden başlasam acaba?

Önce toplantıya sunuculuk yapan kişiden başlamak istiyorum.  Sunucumuz Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamasının ardından başkanlarımızın konuşmalarından sonra size yemek verilecek diyor. Aklı yemekte olan gazetecilere bekledikleri müjde verilmiş oluyor!  Sunucu kutlama programında çeşitli e hediyelerden söz etse daha münasip bir dil kullanmış olurdu. Sık sık yemekten söz etmesi hiç hoş değildi. 

Toplantıya katılanlara hediye dağıtımı da bir görgüsüzlük örneği olarak çıktı karşımıza. Belediye çalışanlarına dağıtılan hediyeler apaçık görgüsüzlülüğün göstergesiydi.  
Gelelim gecenin finaline.

Geceyi organize edenler kendi kafalarına göre organize edip gereken özeni(!) çok güzel göstermişler. 
Büyükşehir Belediye Başkanın konuşmasından sonra salonda bir hareketlilik başladı. Sebebini sorduğumuzda da cemiyet başkanına söz hakkı vermedikleri için geceyi protesto edeceği söylendi. 
Aradan birkaç dakika geçmemişti ki Büyükşehir Belediye Başkanı kürsüden iner inmez Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Başkanı Fatih Avcı üç belediye başkanın bulunduğu masaya yönelerek “Bize söz hakkı vermediğiniz için sizi protesto ediyor ve salonu ter ediyoruz” dedi. Salonunun çeşitli bölgelerinde oturan yaklaşık kırk elli kişi Fatih Avcı’yla beraber salonu terk ettiler. Bu arada başkanların seslenmesine rağmen ve peşinden gidip ikna etmek isteme çabaları sonuç vermedi. 

O masada bulunan ve daha önce aynı cemiyette başkanlık yapan Kemal Deniz ve aynı cemiyete üye olan ve başkan olmak için uğraşan Duran Özkan, sanki bu olay onlarla ilgi değilmiş gibi davranmaları garip karşılandı. Ama onlar çok rahatlardı. Kendi cemiyet başkanlarıyla beraber hareket edip protesto etmediler. 

Yılda bir kutlanan bugün böyle kutlanamaz. Eğer kutlama yapılacaksa, bir önceki yılın en iyi haber ödülü, en iyi gazete ödülü, en iyi sayfa düzeni ödülü, en iyi çizer ödülü, en iyi röportaj ödülü,  en iyi spor ödülü, en iyi makale ödülü, en iyi spor yazarı ödülü gibi dalarda ödül verilmeli ki, gecenin anlam ve önemi olsun.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner de her ortamda gazetecilerin hakkını savunduğunu iddia eden biri olarak diğer başkanlara söz hakkı verilmediği için ben de konuşmuyorum diyebilirdi.  Bu davranışı kendisini yüceltirdi.  Böyle davranmayınca o da bu çirkin duruşun tarafında yer almış olmuyor mu?
https://malatyanethaber.com.tr/gazetecilerden-anlamli-protesto/18985/