Futbolcuların gönlünü yapmazsan futbolcularda oynamaz

Süper Lig'de 25 haftalık bölümde 6 galibiyet, 7 beraberlik, 12'de mağlubiyet yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, topladığı 25 puanla 13.sırada yer alıyor. 10 haftadır galibiyete hasret takımı Malatya halkına sorduk. Sizce BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu sezon küme mi düşer ligde mi kalır? Detaylar video haberimizde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Futbolcuların gönlünü yapmazsan futbolcularda oynamaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süper Lig'in ilk yarısında başarılı grafik çizen BtcTurk Yeni Malatyaspor, sezonun ikinci yarısında ise aynı performansı gösteremiyor. Malatya ekibi sezonun ikinci yarısında oynadığı 8 maçta 7 mağlubiyet, 1 beraberlikle 1 puan toplayarak küme düşme potasına girdi. Haftalardır galibiyet alamayan takımı Malatya halkına sorduk. Sizce BTC Türk Yeni Malatyaspor bu sezon küme mi düşer ligde mi kalır? 

Süper Lig'de üçüncü sezonunu geçiren ve ilk yarıdaki ofansif performansıyla dikkati çeken Malatya ekibi, sezonun ikinci yarısında bu başarıyı sürdüremedi. Sezonun ilk yarısında teknik direktör Sergen Yalçın ile çalışan sarı-siyahlılar, bu süreçte 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak devre arasına 24 puanla 8. sırada girdi. Sarı-siyahlılar, 17 maçta rakip fileleri 32 kez havalandırırken, kalesinde ise 22 gol gördü. Ligin ilk yarısında başarılı bir grafik çizen BtcTurk Yeni Malatyaspor, sezonun ikinci yarısında ise istediği sonuçların uzağında kaldı.

Son 10 maçta sadece 1 beraberlik alabildi

Malatya ekibi sezonun ikinci yarısında oynadığı 8 maçta 7 mağlubiyet, 1 beraberlikle 1 puan toplayabildi. Sezonun ilk yarısındaki 8 maçta 18 gol atarken kalesinde 10 gol gören sarı-siyahlılar, ikinci yarı ise 5 gol atarken, kalesinde 16 gole engel olamadı. Süper Lig'de son galibiyetini 15. haftada deplasmanda Beşiktaş'a karşı alan Yeni Malatyaspor, çıktığı son 10 maçta sadece 1 beraberlik alabildi.

Taraftar umutlu

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un ligde  kalıp kalmayacağını vatandaşlara sorduk; vatandaşların bu konu hakkındaki görüşleri şöyle; "Zor maçları genelde atlattı, biraz daha toparlanırsa düşmez. Şuan ki görüntü olumsuz olsa da, takıma güveniyoruz. Önümüzdeki maçlar zor küme düşer. Malatya'nın en iyisi Guilherme onu da gönderdiler. Umudumuz yok. Diğer kulüpler iyi oyuncuları satmıyor. Biz iyi oyuncularımı gönderiyoruz. Daha önceleri olduğu gibi Malatyaspor'u iyi futbolcularımızı satarak kümeye düşürüyoruz. Takımın gidişatı iyiye gidiyor. Allahın izniyle daha da iyi olacak. Malatyalılar birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece düşmeyeceğine eminim. Kayseri maçıyla bunu ispatlayacağına eminim. Futbolcuların gönlünü yapmazsan futbolcularda oynamaz" diye konuştular.