Film festivaline hizmet ihalesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl 'cinsiyet ayrımının kaldırılacağı' açıklamaları üzerine iptal edilen 10'uncu Uluslararası Malatya Film Festivali (MUFF)'nin organizasyonu için 25 Ekim'de hizmet alım ihalesi düzenleyecek.

Film festivaline hizmet ihalesi

Geçtiğimiz yıl Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla düzenleneceği duyurusu yapılan 10'uncu Malatya Uluslararası Film Festivali’nde "cinsiyet ayrımının kaldırılacağı" açıklamaları üzerine iptal edilmişti. MUFF Yönetimi’nin, Berlin Film Festivali'ne benzer;  geleneksel “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri yerine, “cinsiyetsizlik” odaklı, “En İyi Oyuncu” ödülünün verileceğini açıklaması, sosyal medyada sert tartışmalara ve eleştirilere yol açmıştı. Tartışma ve eleştirilerin yoğunlaşması, festivalin düzenleyicisi Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MUFF’u yönettiğini duyuran Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) arasında krize dönüşmüş, Elif Dağdeviren yönetimindeki TÜRSAK Vakfı suçlanmış ve bilindiği üzere 10'uncu Malatya Uluslararası Film Festivali iptal olmuştu.
265 bin TL para ödülü dağıtılacak
EKAP'ta yer alan bilgilere göre Malatya Büyükşehir Belediyesi 10'uncu Uluslararası Malatya Film Festivali bu yıl 17-21 Kasım arasında gerçekleştirmek için 25 Ekim'de hizmet ihalesi düzenleyecek. 17 Kasım'da başlayacak olan Festival 21 Kasım tarihinde sona erecek. İhale tarihi ile festival tarihleri arasında sadece 3 hafta olması ise dikkat çekiyor. Film Festivalinin açılış ve kapanış kokteyli için bin kişilik, en az 5 Yıldızlı otel standartlarında salon temin edilecek. 10. Malatya Film Festivali’nde ödüle hak kazanacak filmlere toplam 265 bin TL para ödülü verilecek.
Konuklar 5 yıldızlı otelde ağırlanacak
İhale kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi, festival için Malatya’ya gelecek konukları 5 yıldızlı bir otelde ağırlayacak, , öğlen ve akşam yemeğini verecek.  Konuklar için 5 yıldızlı otelde, 250 oda 5 gün kiralanacak, bin 250 öğün yemek verilecek. Konuklar için ayrıca 20 binek aracı 7 gün 140 araç 5 servis aracı 5 gün 25 araç, 9'u da VIP 5 gün 45 araç olmak üzere toplam 210 araç kiralanacak.