Fidan satışları arttı

Pandemiden dolayı fidan satışlarında bir düşüş olduğu iddialarına yanıt veren Malatya Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe, söylentilerin dedikodudan ibaret olduğunu belirterek, bu yıl fidan satışlarının yüksek olduğunu söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fidan satışları arttı

Malatya Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe, gazetecilere fidan satışlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yumurutepe, TMO'nun kayısı alımı sonrası oluşan taban fiyatın üretimin artmasını sağladığını söyledi. Satışlarla ilgili konuşan Yumrutepe, pandemiden dolayı bazı endişeler, sıkıntılar söz konusu olabilir ama bu sezon satışlarımız çok güzel. Sadece bizim değil genel anlamda işler çok iyi. Normalde cumartesi, pazar günleri fidan satışları daha iyiydi, kısıtlamalardan dolayı işler hafta içine yoğunlaşmaya başladı. İşlerimizden şikayetçi değiliz. Fidanlar satılıyor, hastalıktan etki ettiğini düşünmüyorum. Fidan satılmıyor bir dedikodudur. Sahadayız, kimler fidan satıyor biliyoruz. Fidana rağbet eden kesim daha çok 65 yaz üstü, bizim gençlerimizden bu işleri anlayan, yönelen yok. 65 yaş üstü amcalarımız, ağabeylerimiz daha çok bahçelerle ilgilendiği zaman onlar gelip alıyorlar. Ama maalesef gençler yönelmiyor. Bundan dolayı satışlarda düşüklük oluyor. İster istemez etkiliyor. Serbest olsaydı iyi olan işlerimizin daha da iyi olacağını düşünüyoruz" dedi. 

Kayısı fidanına rağbet var

Fidan çeşitlerine en çok rağbetin kayısıya olduğunu anımsatan Yumrutepe, "Devamlı söylüyoruz; Malatya'nın kayısısına her zaman bir rağbet var. Bunun kıymeti varsa 4'e katlamamız gerekiyor. Bizim tüm ticari konusu kayısı üzerine, kayısı vazgeçilmez, kayısı Malatya'nın bel direği kayısıdır. Sonrasında şeftali, ayva, armut bunlar nadir satılıyor. Fakat kapalı bahçe de kayısı ve badem rağbette. Fiyatlar geçen yıla oranla çok değişmedi. Geçen sene 15 liradan fidan sattık, bu yıl da 15 liradan satıyor. Üreticiyi düşünmemiz lazım" şeklinde konuştu.