Esnafın yanında olduk

Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank olarak esnafa her türlü desteği verdiklerini belirterek, Türkiye'nin ve Malatya'nın geleceğini parlak gördüklerini söyledi.

Esnafın yanında olduk

Arslan, 21. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram'ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsmet Bayram, “2002'den 2003 yılından sonra Halk Bankasına genel müdürlerimiz ile iyi bir ivme yakaladık. Türkiye'de 32 bölge içerisinde ilk 5’teyiz. Her gittiğim yerde 35 yıldan beri kendimizi anlattığımız kadar Halk Bankası'nı da anlatıyoruz.  Çünkü Halk Bankası, bizsiz bizde Halk Bankasız olamayız” dedi. Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ise, Esnaf’a verilen kredi miktarının 33 Milyara ulaştığını kaydederek, hem bankacılığın hem de Halk Banka’sının günden güne güçlendiğini söyledi. Arslan, “Plansman sıkıntımız yok elhamdülillah. Ekonomide dengeleme disiplin süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çerçevede sağladığımız güç ile hesabımızı yaptık. Siz yeter ki hesabımızdan gelen kredi kullanım taleplerini iyi bir şekilde alın ve bize yollayın.  İhracatımızdaki artış ve iç talepteki canlanma her geçen gün devam ediyor. Dolayısıyla bu seçimden sonra da çok olumlu bir tabloyla, ekonomik büyümeye devam edecek. Bazı kesimlerin ne kadar olumsuzluk oluşturmaya çalışsa da bu bir algı yönetimi, olumsuz algı yönetimi doğru değil. Türkiye'nin en önemli bankalarının birini yönetiminde olan bir kişi olarak, söylüyorum. Ekonomideki iyileşme devam edecek başta hesabımız olmak üzere iş dünyamız kesinlikle rahat olabilirler. Halk Bankası olarak esnafımıza her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Hem Malatya’mızın geleceğini hem de Türkiye’mizin geleceğini çok parlak çok güçlü bir şekilde gördük, görmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Malatya için ekstralarımız olacak

Arslan, “Malatya'da iş dünyamızla bir araya geleceğiz. Ziraat Bankası genel müdürümüz de Malatya’da biz de ekip olarak buradayız. Malatya için ekstra neler yapılabilecek bunları konuşacağız. Türk bankacılık sektörü çok güçlü, onun için bir tereddüttünüz olmasın. Ben eskiden olduğu gibi bundan sonra da Malatya ekonomisinin çok daha başarılı, dinamik olacağına inanıyorum. 20 yıl sonra ilk defa Malatya'da Halk Bankası Bölge Müdürlüğü aynı zamanda bankacılık sektöründe bir tek Bölge Müdürlüğü. Malatya da faaliyet gösteren tek bölge müdürlüğü buradaki teşkilatımızı nasıl güçlendiririm Malatya’ya yerel düzeyde de hizmet etmeye ve katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bölge müdürlüğümüzün varlığıyla hem Malatya esnafı hem Malatya KOBİ’leri iş dünyası Halk Bankası'nın eksiğini, eskiden olduğundan daha fazla hissedecektir” şeklinde konuştu.