Esnafa sahip çıkılsın

Memleket Partisi Malatya İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç, artan kur farkı ve zamlardan en çok etkilenen kesimin küçük esnaflar olduğunu belirterek, ekonominin çarklarının dönebilmesi için mutlaka küçük ve orta büyüklükteki işletmelere de sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Esnafa sahip çıkılsın

Memleket Partisi Malatya İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç, ekonomide yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamada bulundu. Çinkılıç, pandemi döneminden sonra artan kur farkı ve her şeye gelen zamlardan en çok küçük esnafın etkilendiğini, Esnaflarımızın durumu ne olacak? diye sordu. Çinkılıç, uçup giden fiyatlarla, bu hayat pahalılığıyla, asgari ücrete yapılan zammın anlamının kalmadığını ifade ederek,  "Asgari Ücretin 4.250 Tl ye çıkmasıyla birlikte gece akaryakıta gelen zamlarla birlikte verilen fark yeterli olmadığı gibi eriyerek yok olmaya devam etmektedir. Asgari ücretli çalışan vatandaşlarımız ihtiyaçlarını giderebilmek için alışveriş yapacaklar. Peki, artan girdi maliyetlerine paralel olarak dövizdeki artış, Akaryakıta gelen zamlar ürünlerin fiyatlarını ister istemez zamlandırıyor. Verdiğiniz zamlarla vatandaşlar nasıl ihtiyaçlarını giderebilecek. Enflasyonla şimdiden verdiğiniz zamları geri aldınız" dedi.

Esnafların durumu ne olacak? 

Çinkılıç, esnafların aldıkları ürünleri tekrar yerine koymada sıkıntı yaşadığını dile getirerek," Esnaflar, kazananların büyük tüccarlar stokçular olduğunu söylüyor. Zor bir pandemi döneminde ezilen, kepenk kapatan, dükkânlarını haftalarca açamayan ödemelerini yapamayan, aldıkları kredileri iş yapamamaktan dolayı ödemekte zorluk çeken veya ödeyemeyen esnafların hali ne olacak. Ülke ekonomisine en fazla Katma değer sağlayan küçük esnaflarımızdır. Son aylardaki aşırı artan döviz kurları, Akaryakıta gelen zamlar eklenince Esnafların kıpırdayacak hali kalmamıştır. Buradan hükümet temsilcilerine soruyorum. Esnafın durumu ne olacak? Aldığı malı tekrar yerine koyamayan, enflasyon altında ezilen, Bağkur primlerini bile yatırmakta zorlanan esnafın içerisinde bulunduğu durumdan kurtulması için şimdiye kadar ne yaptınız? Esnaflarımızın bakmakla yükümlü oldukları aileleri yok mu? Her türlü fedakârlığı esnaftan isteyen iktidar maalesef burada sınıfta kalmıştır. Ülkede 10 milyon işsiz var. 3 gençten biri işsiz. İşçi büyümüyor. Çiftçi büyümüyor. Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce liderliğinde vatandaşlarımızı fakirleştiren bu düzeni değiştireceğiz. Geleceğimizi geri alacağız. İşçiyi, memuru, asgari ücretliyi, emekliyi, esnafı, çiftçiyi, sanayiciyi, vb. daha yaşam kalitesini yükselterek herkesin evine ekmek götürebileceği imkânların daha iyi olduğu bir Türkiye için çıktığımız bu yolda iktidarın artık miadını çoktan doldurduğunu söylüyoruz" şeklinde konuştu.