Esnafa kredi imkanı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, esnaf kuruluşlarına yönelik gezi kapsamında Malatya Esnaf Sanatkarlar Odası (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ziyaret etti. Arslan, bu yıl esnafa yönelik 22 milyarlık kredi imkanı sağladıklarını söyledi.

Esnafa kredi imkanı

MESOB binasında esnaflarla birlikte gerçekleştirilen toplantıda konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 2019 yılında kullanılacak 22 milyarlık kredinin şu ana kadar 5.5 milyarlık bölümünün verildiğini ve 10 milyarlık bölümün Mart ayı sonuna kadar kullandırılarak, esnafın rahatlamasına imkân sağlayacaklarını kaydetti. Aslan, “Malatya sadece Halk Bankası için çok özel, önemli değil, Türkiye'miz ve bölgemiz içinde çok önemli. Hatta komşu ülkeleri de dahil ettiğimiz zaman gerçekten ticaretin, kültürün, medeniyetin bir buluşma noktası. Bu açıdan tarih boyunca Malatya her zaman önemli olmuştur. Bugünde çok önemli. Biz, ülkemizin milli bankası olan Halkbank olarak bu konunun önemini çok iyi bildiğimiz için Malatya'ya her zaman önem vermiştir. Malatya ekonomisi için daha çok önemli işler yapması içinde bölge müdürlüğümüzü daha etkin hale getireceğiz. Malatya bölge müdürlüğümüze Elazığ, Bingöl, Sivas ve Tunceli illeri de bağlandı. Neticede Malatya'ya daha çok fayda sağlamak istiyoruz. Bu illerle arasındaki ticareti de yükseltmek istiyoruz. Elbette Malatya ilimizde bu plasmanlardan ciddi bir şekilde nasibini alacak. Kullanma noktasında sırada bekleyen esnafımız varsa biz bunu kabul etmiyoruz, hemen ne lazımsa yapalım. Çok şükür para sorunumuz yok. Plasman sorunumuz yok, yeter ki siz doğru yerlere bu kredilerin kullanımında bize katkı sağlayın. Biz hemen bugün, yarın talimat veririz ne kadar esnafımız sırada bekliyorsa bu anlamda kullanımını hemen gidermiş oluruz. Bu toplantıdan sonra hemen talimatını vereceğim. Biz gereken parayı buluruz ve esnafımıza bunu sağlarız” dedi.

Limitler yükselsin faizler düşsün

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, Halkbank’ın verdiği desteğin esnafı rahatlattığını söyleyerek, alınan kredilerdeki yüzde civarındaki maliyetin daha da aşağı çekilmesi talebinde bulundu. Kredi limitlerinin de Malatya özelinde biraz daha yükseltilmesini isteyen Keskin, “Malatya'nın esnaf ve sanatkâr camiası Türkiye'nin beynidir. Malatya iyi olursa Türkiye iyi olur. Esnaf ve sanatkâr camiası 15 Temmuzun olduğu gibi bugün de ülkenin bekası için, ülkenin geleceği için sabahleyin Bismillah deyip dükkânın kapısını açan, akşam kazancı ile şükredip hem dedim kapatan insanız.  Bir memlekette bakarsınız bir devletin lambası yanar bir esnafın lambası yanar. Esnaf bu memleketin temel taşı, bel, omurga kemiğidir” diye konuştu.

Kredi için il dışına gidiyorduk

Malatya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, 19 yıl sonra Malatya’da bölge müdürlüğünün yeniden açılmasından dolayı teşekkür etti. Evren, “Esnaf ve sanatkarlarımız kredi için il dışına gidiyordu, şimdi kapımıza kadar geldi. 19 yıldan sonra Halkbank Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’da açılmasından dolayı size teşekkür ediyoruz. Müracaatlarımız 700-800 civarında, bunu 500’e kadar indirebildik. KB notu esnafımızı çok etkiliyor. KB notunun 2019 yılında rafa kaldırsak, esnafımız önünü daha açabilecek huzurunuzda biz teşekkür edeceğiz” şeklinde konuştu. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halk Bank Bölge Müdürü, Merkez ve Yeşilyurt Müdürlüleri ile birlikte TESK Yönetim Kurulu Üyesi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK)  Başkanı Ali Evren, ile MESOB yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.