Esnaf zor durumda

Malatya Kahveciler Odası Başkanı Haci Karanfil, Malatya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) denetimlerine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'ya, kahveci esnafının 6 aydır ?'unun kapalı olduğu bugüne kadar devletimizin hiçbir yardımda bulunmadığını bu sebepten dolayı gerek esnafın gerekse yanında çalışan işçilerin evine ekmek götüremeyecek duruma geldiğini ilettiklerini söyledi.

Esnaf zor durumda

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı,Malatya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) denetimlerine katıldı. Denetimler kapsamında çarşı merkezindeki esnafları ziyaret eden Çataklı’ya Malatya Kahveciler Odası Başkanı Haci Karanfil, pandemi sürecinde esnafın yaşadığı sıkıntıları iletti.Karanfil, bakan yardımcısından, 6 aylık SGK primleri ve vergi muafiyetinin sağlanmasını, kira yardımında bulunulmasını  veya devletin kahveci esnafımıza nakdi yardımda bulunmasını talep ettiğini belirtti.

Esnafa, 6 ay SGK primleri ve vergi muafiyetinin sağlansın

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kahveciler Odası Başkanı Haci Karanfil, Bakan Yardımcısına esnafın yaşadığı sıkıntıları anlattığını belirterek,  "Sayın İçişleri Bakan Yardımcımız, sayın valimiz, sayın büyükşehir belediye başkanımız, sayın esnaf odalar birliği başkanımız ile yaptığımız görüşmede kahveci esnafımızın 6 aydır %90'unun kapalı olduğu bugüne kadar devletimizin hiçbir yardımda bulunmadığını bu sebepten dolayı gerek esnafımız gerekse yanında çalışan işçilerin evine ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini ifade ettik. Bir an önce kahvehanelerde oyun yasağının kaldırılması, 6 aylık SGK primleri ve vergi muafiyetinin sağlanmasını, kira yardımında bulunulmasını  veya devletimizin kahveci esnafımıza nakdi yardımda bulunarak bu mağduriyet giderilmesi için sayın İçişleri Bakanımıza ve sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmesin talep ettik. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımızdan kahvehanelerden 2020 yılı çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi ve su parası alınmaması için talepte bulunduk inşallah bu sıkıntılı süreçte başkanımızdan gerekli desteği bekliyoruz" diye konuştu.