Esnaf çözüm bekliyor

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, esnafların tatil günü, özlük hakları, çalışma saatleri ve fiyat tarifeleri ile ilgili sıkıntılarının olduğunu kaydederek, kısa süre içerisinde sıkıntıların çözüleceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Esnaf çözüm bekliyor

Oda binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Toptaş, berber ve kuaför esnafının kanayan yarasının hafta tatili ve çalışma saati olduğuna vurgu yaparak, “Hafta tatili bildiğiniz üzere yıllarca devam eden sorunumuz. 30 oda komisyona davet edilerek ciddi bir çalışma sağladılar. Bu odanın içerisinde Malatya'da yer aldı. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı ile görüşmek için taleplerde bulundu. İnşallah bu görüşme sağlanır. Konfederasyon genel başkanımızı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Hafta sonu tatili şuan belirsiz ama mutlaka bir çözüme bağlanacaktır. Esnafımıza vermiş olduğumuz sözü yerine getireceğiz. Çalışma ve iş yeri açma, kapama saatleri belirli olacak. Bu bizim için çok önemli. İnşallah buda tatil ile birlikte çözüme varacaktır diye umut ediyorum. Şuan çalışma saatleri ile ilgili bir bilgimiz yoktur. Dediğim gibi bu sorunun da çözüleceği inancındayım. Tatil konusunda en geç bir yıl içerisinde çözüme bağlanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Sabit fiyat tarifesi uygulansın

Toptaş, sabit bir fiyat tarifesinin uygulanması için ellerinden geleni yaptıklarını aktararak, “Tarifeler konusu sıkıntı. Ucuz çalışan arkadaşlarımız var. Gidip bakıyorsunuz salonlar dolu ama ortada bir kazanç yok.  Tarifelerin direk berberler ve kuaförler odası tarafından verilmediğini belirtmek istiyorum. Benim önerim, bir ekip oluşturulur esnafın giderleri hesaplanır ve ona göre bir fiyat tarifesi belirlenir. Biz mağduriyetlerin yaşanmaması için sabit bir fiyat tarifesinin kararı çıkartılması ve belediyeler tarafından denetlenmesi için bir çabamız var. Öyle olunca ciddi bir şekilde herkes fiyat tarifesi uygulaması zorunda kalacak. Şimdi ucuz çalıştığı zaman ister istemez ürün kalitesi düşüyor. Biz bunu istemiyoruz. Kaliteli çalışsınlar üründe kaliteli olsun. Malatya'daki vatandaşlarımız, kuaförlerimiz, berber camiasına gelen vatandaşların mağdur olmaması için biz böyle bir çalışmanın içindeyiz. Tahminim bu sorunda çözüme ulaşacaktır” diye konuştu. 

Özlük haklarımızı istiyoruz

Esnafın özlük hakları konusunda talebi olduğunu anımsatan Toptaş, SGK’da belirtilen özlük haklarımızı istiyoruz. SGK ile BAĞKUR arasında bir fark var. Hem maaşta, hem de ödemelerde farklar var. Genel Başkanımız, bu konuyu da yetkili yerlere iletecek, haklarımız talep edecekler. SGK’dan faydalanılan tüm hakları biz berberler ve kuaförlerde görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.