Enkazı kim kaldıracak

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Hidayet Mahallesi Gülistan Sokağında bulunan müstakil ev için Sivrice depreminden zarar gördüğü için çürük raporu verildi. Depremden 20 gün sonra yıkılan ev aradan yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen evin enkazı bir türlü yerinden kaldırılmadı. Hangi kuruma başvurduysa muhatap bulamadığını söyleyen ev sahibi Şevket Kürüm, 'Hizmet diyorlar hani hizmet. Kimse bize sahip çıkmıyor. Böyle devam ederse bütün yöneticileri Bakan beye şikayet edeceğim' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Enkazı kim kaldıracak

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Hidayet Mahallesi Gülistan Sokağı üzerinde bulunan ve Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasarlı raporu verilen müstakil evin yıkımına depremden 20 gün sonra başlanmıştı. Aradan yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen yıkılan evin hafriyat yerinden kaldırılmayı bekliyor.  Ev sahibinin iddiasına göre hafriyatın kimin kaldıracağı bilinmiyor. 

Yıktılar enkazı yerinde bıraktılar

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ev sahibi Şevket Kürüm, 24 Ocak akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde müstakil evine ağır hasarlı raporu verilerek, Battalgazi Kaymakamın emriyle yaklaşık 20 gün sonra yıkımına başladığını belirterek, "Bunun üzerine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü bu evi yıktırdı. Yıkımdan sonra yazılara büyükşehir belediyesine gitti. Kaymakamlık beni çağırdı bir dilekçe verin hafriyatı kaldıralım. Dilekçeyi verdim Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden aradılar neden kaldırılmadı dediler ve halen bu enkaz kalkmadı. AFAD'a söyledim 'bir çivi bile çakamazsınız' bizimle ilgili değil dediler.  Öyle ise çivi çaktırmamızın sebebi ne? Siz bana ödeme yapmamışsınız, devlet yapmış. Evi yıkıp, hafriyatı yerinde bırakmış gitmişsiniz. Normalde onların götürmesi gerekirken, götürmediler. 3 sefer büyükşehir belediye başkanıyla görüşmeye gittim beni almadılar. Yaklaşık 8 aydır evi yıktılar. Hafriyatı yerinde bıraktılar. Kimin kaldıracağını da bilmiyoruz. Bu durum mağdur ediyor. Depremde çürük raporu verdiler yıktılar. Hafriyatı da yerinde bırakıp gittiler. Hangi kuruma gittiysem başka kuruma yönlendirdiler. Hiç kimse ne yapacağımı da doğru dürüst söylemiyor. Hizmet diyorlar hani hizmet. Kimse bize sahip çıkmıyor. Böyle devam ederse bütün yöneticileri Bakan beye şikayet edeceğim" diye konuştu.