Emeğiniz heba olmasın

Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan yetiştiricilerine sahte para ve çek uyarısında bulanan Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin emeklerinin heba olmasını istemediklerini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Emeğiniz heba olmasın

Akın, Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvan yetiştiricilerini ziyaret ederek, Kurban Bayramı öncesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetiştiricilerin dikkatli olması uyarısı yaptı. Küçükbaş hayvan fiyatlarının geçen yıl ile aynı olduğunu ifade eden akın, canlı ağırlık kilogram fiyatı 20-22 lira arasında, kurbanlık fiyatları ortalama 800 ile 1600 lira arasında olduğunu belirtti.

Sahte para ve çek konusunda yetiştiricilerimiz dikkatli olsun

Akın, Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan yetiştiricilerini sahte para ve çek konusunda uyararak, “Yetiştiricilerimiz bugün burada emeğinin karşılığını almaya çalışıyorlar. Yetiştiricilerimize hayırlı kazançlar diliyorum. Biz her kurbanda üreticilerimizin emeklerinin zayi olmaması için her gittiğimiz yerlerde uyarıyoruz. Sahte para ve çek konusunda yetiştiricilerimizin dikkatli olması gerektiğini uyarıyoruz. Ayrıca kurbanları borca satmasınlar. Kurban kesecek insanlar da alacakları hayvanların kurban şartlarını taşımasına dikkat etsinler. Hayvanların sağlıklı olduğundan emin olsunlar. Alıcılar da satıcılar da bayram öncesi dikkat etmeli. Küpeli, sağlıklı olması, hastalıklı olmaması noktasında hem satıcıyı hem alıcıyı buradan uyarmış olalım" dedi.

İhtiyaç sahiplerini gözetin

Kurban keseceklerin ihtiyaç sahibi vatandaşları gözetmesini de isteyen Akın, “En önemlisi kurban keseceklerin ihtiyaç sahiplerine bekleterek değil de erken bir şekilde bizzat ulaştırması gerekiyor. Kurban kesecekler, ihtiyaç sahiplerine kurbanı bizzat ulaştırmalı. Kurbanları dolaplarda bekletmek yerine, ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım. Kurban bağışında bulunacakların ise devletin önemli kurumları var, buralara bağışta bulunabilirler" diye konuştu.