Elinizi vicdanınıza koyun

Malatya Şeker Fabrikası arazisinde bulunan fabrikaya bağlı lojman alanının koruma altından çıkarıldığı iddiası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, 'Vicdan sahiplerine sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun yine üç beş zengine peşkeş çekilecek' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elinizi vicdanınıza koyun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Battalgazi Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantı öncesi gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, Büyükşehir Belediyesiyle ilgili iddiaların açıklanması gerektiğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesindeki harcamaları izlediniz 45 bin TL başlayarak milletvekili ağırlamışlar. Ne içip ne yedikleri belli değil. 

Meclis üyelerimiz her şeyi araştıracaklar

Malatya Büyükşehir Belediyesiyle ilgili CHP meclis üyelerinin iddiada bulunduklarını ifade eden Ağababa, “Bizi suçluyorlar. Bizi niye suçluyorlar. Sen bu harcamaları yaptın mı yapmadın mı? Bunları açıkla. AK Parti milletvekillerine ne yedirdin de bu kadar masraf oldu? 45 bin liraya ne yedirdiniz açıklansın. İçişleri bakanlığı tarafından atanan kayyum 40 bin liraya hediye alıyor. Bakanlara genel başkana hediye alınıyor. Bu Herhangi bir CHP'li belediye olsa neler olacağını düşünün.Türkiye tam bir çiftliğe dönmüş durumda.  Kayyumdan bakan hediye alıyor.  Bakan hala yüzü kızarmadan insanların içine çıkabiliyor. AK Parti Genel başkanına 139 bin liraya, bakanlara, milletvekillerine  hediye alınmış açıklama yok. Ağırlama giderleri 500 bin-600 bin hiç bir açıklama yok. Büyükşehir Belediye başkanı ne diyor' 2 milyona yapılacak işi 20 bin liraya yaptık' diyor. Savcıları göreve davet ediyoruz incelensin. Malatya Belediyesiyle ilgili çeşitli iddialar var. Kimlere ne kadar maaş veriyorsun? Maaş verdiğin elemanlar kimde nerde ne iş yapıyor açıkla? kaç bankamatik memurun var? Millet iş bulamazken Büyükşehir Belediyesinde çiftliğe dönüşmüş durumda. Meclis üyelerimiz her şeyi araştıracaklar" dedi.

Malatya'nın en değerli arazisi talan ediliyor

Malatya Şeker Fabrikası ile ilgili iddiaları değerlendiren Ağbaba, “Malatya'nın dokunulmayan bir alanı var.  Malatya Şeker Fabrikaları şimdi oraya dokunmaya çalışıyorlar. Tekel Sigara Fabrikalarını talan ettiler Malatyalıların sesi çıkmadı. Sümer park talan edildiğinde alkışladılar. Şimdi Şeker Fabrikasını talan ediyorlar. Malatyalıların kendi arazisi olsa beş metrelik yere sınır ilan etseler birbirini vururlar. Malatya'nın en değerli arazisi şimdi hastane adı altında talan ediliyor. Malatya Ak Parti'lilerin çiftliği. Vicdan sahiplerine sesleniyorum. elinizi vicdanınıza koyun yine üç beş zengine peşkeş çekilecek. Malatya AVM kime gitti üç beş zengine. Kaç milyon dolara 5 milyon dolara. 300 milyon dolarlık yer. Şeker, Sümer de aynı şekilde yakında görürsünüz. SGK'nın dört yoldaki binasında birilerine peşkeş çekecekler adeta talan ediyorlar Malatya'yı. Sesimizi duyurmamız lazım. Şeker Fabrikasının satışını herkes biliyor ki CHP durdurdu. Hani birilerine teşekkür ediyor ya millet. Herkes satış sürecini biliyor. Hastane yapacaklardı. Hastane yapacak başka yer yok mu? git Bulgurlu Köyüne, Doğanşehir yolu üzerinde bir çok yer var. Şehir merkezinde hem merkezi tıkıyorsun hem de her şeyi o bölgeye yığmışsın. Zaten orada Emniyet binası, Kültür Merkezi, Hastane var zaten yoğun bir durumda. Bunların takipçisi olacağız" diye konuştu.