Ekonomilerine katkı sağlayacaklar

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, bölgede kurulan semt pazarlarında çiftçilerin yüzde 20 oranında hakkı olduğunu belirterek, 'Çiftçilerimiz semt pazarlarında yüzde 20 oranında katılım sağlayıp, diğer pazarcı esnaflarıyla birlikte satış yapabilecekler. Çiftçilerimiz, ürünlerini hijyenik bir şekilde, vatandaşlara, tüketicilere güven verecek şekilde pazarlayarak, ekonomilerine katkı sağlayacaklar' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ekonomilerine katkı sağlayacaklar

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Solmaz, bölgede kurulan semt pazarlarında çiftçilerin yüzde 20 oranında hakkı olduğunu söyledi. Solmaz, "Bölgemizde semt pazarları kuruluyor. Semt pazarlarında çiftçiler yüzde 20 oranında hakları olduğunu bilmiyorlardı. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar, bu hakkı çiftçilerimize intikal ettirdi. Başkanımız beni çağırdı, bu konuda görüş alışverişinde bulundu. Bundan sonra çiftçilerimiz semt pazarlarında yüzde 20 oranında katılım sağlayıp, diğer pazarcı esnaflarıyla birlikte satış yapabilecekler. Özellikle yüzde 20’lik çiftçi grubunda pozitif ayrımcılık yapmak istiyoruz. Bu grupta kadın çiftçilerimizin de bulunmasını arzuluyoruz. Ve bunun için de kadın çiftçilerimizin daha rahat bir satış yapması için yerler ayrılıp, zabıtalar tarafından da kontrol edilecek" diye konuştu.

Çiftçiler semt pazarlarında  satış yapabilir 

Semt pazarında satış yapacak çiftçilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS)kayıtlı olması gerektiğini söyleyen Solmaz, "Bu da çiftçilerimizin güvenilirliği açısından ve çiftçilerimizden alışveriş yapan vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde alışveriş yapmaları açısından önemli. Çiftçilerimiz bu konuya dikkat ederek ürünlerini hijyenik bir şekilde, vatandaşlara, tüketicilere güven verecek şekilde pazarlayarak, ekonomilerine katkı sağlayacaklar.Tabi ki, erkek çiftçiler de buralarda satış yapabilir. Ama kadınlar ne kadar pazarda yer alırsa tüketicilerimiz daha çok güvenir.  Ben semt pazarlarında çiftçilerin de katılacağı müjdesini veren Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a teşekkürlerimi bildiriyorum. Her çiftçinin ÇKS kaydı bulunmak zorunda. ÇKS’ye kaydı bulunmayan çiftçilerimiz ÇKS kayıtlarını yaptırabilirler. Çiftçilerimizin ilk etapta bizden çiftçilik belgesi alması gerekiyor. Çiftçilik belgesi alınması için de hayvanı olanlar mutlaka hayvanlarındaki kulak küpesini, bahçesi varsa tapusunu getirmeleri gerekiyor. Bunları getirmesiler çiftçilik belgesi veremiyoruz. Çiftçilik belgesi alan çiftçilerimiz ise Malatya Tarım İl Müdürlüğü’nde ÇKS kayıtlarını yaptırabilirler" şeklinde konuştu.