Ekonomide yeni model

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 'Cumhurbaşkanımızın dirayeti sayesinde hayata geçirilen yeni ekonomik modelimiz milletimiz nezdinde kabul gördü. Biz AK Parti olarak bugüne kadar milletimizin güvenini boşa çıkarmadık bundan sonra da boşa çıkarmayacağız' dedi

Ekonomide yeni model

AK Parti Malatya milletvekili Ahmet Çakır, gazetemizi yeni yerinde ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ziyarette, Türkiye ve Malatya gündemi dair önemli açıklamalarda bulunan Çakır, yeni ekonomi modeliyle birlikte döviz kurunun her geçen gün düştüğüne dikkat çekerek, Ak Parti olarak enflasyonu düşürerek, TL'nin değer kazanmasını sağlayarak, milletin yüzünü güldüreceklerini söyledi.

Büyümede önemli bir ivme yakaladık

Ziyarette açıklamalarda bulunan Milletvekili Ahmet Çakır, 2021 yılını değerlendirerek, "Bir yılı acısıyla tatlısıyla geride bırakmak üzereyiz. Tabi çok önemli gelişmeler yaşandı bu yıl. Geçen yıl olduğu gibi yine pandeminin gölgesi altında geçti. Pandemi hakikaten bütün dünyayı çok kötü etkiledi, etkilemeye de devam ediyor. Ekonomik olarak dünya çok büyük bir sınav veriyor. Salgının ülkemize de etkileri oldu elbette. Devletimiz pandeminin ilk ortaya çıktığı andan itibaren önemli tedbirler aldı ve vatandaşlarına sahip çıktı. Bir salgın nasıl yönetilebilir sorusuna en güzel cevabı bu süreçte attığımız adımlarla verdik diye düşünüyorum. Sağlık altyapısı için yapılan yatırımların ne kadar önemli olduğunu herkes çok güzel bir şekilde gördü.  Pandemi döneminde hakikaten gelişmiş diye tabir ettiğimiz ülkeler gibi büyük sıkıntılar çekti. Enflasyon bütün dünyada arttı. Biz bu süreçte gerek üretimde gerek ihracatta gerekse de büyümede önemli bir ivme yakaladık. Tüm bunlar yaşanırken maalesef mevcut ekonomik durumla uzaktan yakından alakası olmayan döviz dalgalanması yaşadık. Bu dalgalanmanın tamamen manipülatif olduğu ve ekonomimize yönelik bir saldırı girişimi olduğunu herkes müşahede etti" ifadelerini kullandı. 

Milletimizin yüzünü güldüreceğiz

"Son zamanlarda kur ataklarıyla ilgili yaşanan gelişmeler ve buna ilişkin yapılan yorumlar aslında normal olmayan bir şeyin tartışmasıydı" diyen Çakır, "Ama Allah’a hamd olsun Cumhurbaşkanımız liderliğindeki hükümetimizin bu konuda dirayeti sayesinde artık normale döndük. Hayata geçirilen yeni ekonomik modelimiz milletimiz nezdinde kabul gördü. Hep söylüyoruz ülkemiz her türlü zorluğun altından kalkacak güce sahiptir. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tarihi bir asgari ücret artışı ile başlayan ve Türk Lirasını korumaya yönelik geliştirilen yeni ekonomik modelin açıklanması ile devam eden süreç çok kısa süre içerisinde meyvelerini vermeye başladı. Döviz kuru her geçen gün düşüyor. İnşallah daha da iyi olacak. Hedefimiz enflasyonu azaltmak ve paramızın değer kazanmasını sağlamak. Bu konuda inşallah başarılı olarak milletimizin yüzünü güldüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi biz serbest piyasaya aykırı iş yapmıyoruz. Art niyetli spekülatörlerin ülkemiz üzerinden ellerini çekmesini sağlayarak serbest piyasanın kendi içinde hareket etmesi gayreti içindeyiz. Birileri istemese de bu ekonomik model kusursuz uygulanacak ve başarıya ulaşacaktır. Ben bu noktada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati’ye teşekkür ediyorum. Devletimiz hakikaten bu süreçte dimdik ve kararlı bir şekilde yoluna devam etti. Milletin güvenini bir kez daha boşa çıkarmadı. Bu bizim için büyük bir gurur. Milletimiz bize ve devletine güvenmeye devam etsin. Biz AK Parti olarak bugüne kadar milletimizin güvenini boşa çıkarmadık bundan sonra da boşa çıkarmayacağız. Allah’ın izniyle daha da iyi olacağız ” diye konuştu. Net Haber gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Keskin ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milletvekili Ahmet Çakır'a başarılar diledi.