Ekonomi kötüye gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Ülkede birçok sorunun baş gösterdiğini ve ekonominin kötüye gittiğini belirterek, 'Herkes ekonomik verilerin altında ezilmiş durumda. İşsizlik rekor seviyelere çıkmış. Her gün gelen zamlar belimizi bükmeye devam ediyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ekonomi kötüye gidiyor

Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Malatya eski milletvekili Muharrem Kılıç ilçe belediye başkanları ve parti üyeleri katıldı.

Kongremizi gerçekleştireceğiz

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, il ve ilçe danışma kurulu toplantılarını tamamladıklarını hatırlatarak, önümüzdeki dönemde de kongreyi gerçekleştireceklerini söyledi. Toplantının amacından bahseden Kiraz, “Geride bırakmış olduğumuz bir yerel secim var.  Onun artılarının eksilerini yaptıklarımızı yapamadıklarımızı değerlendirmek; hem de önümüzde ki döneme ilişkin birlikte yapılacakları sıralamak ve kendi iç hesaplaşmalarımızı dışarıda bırakıp omuz omuza mücadele vermek. Tabi değerli arkadaşlar dışa yönelik mücadele derken; gerçekten önemli bir dönemde bu toplantıları gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

İşsizlik rekor seviyelere çıkmış durumda

Türkiye'nin bir bütün olarak, bütün politikalarında çökmüş bir durumda olduğunu öne süren Kiraz, “Ekonomi uzun süredir toplumun bütün kesiminin üzerine binen bir anlayışla ekonomik veriler dengesizleşmiş. Herkes bu ekonomik verilerin altında ezilmeye devam ediyor. Buna ilişkin olarak; işsizlik rekor seviyelere çıkmış durumda. Her gün gelen zamlar belimizi bükmeye devam ediyor.  Tabi böyle biter Türkiye tablosu var. Yüzlerce binlerce kişi iş arıyor. Bir tarafta böyle bir tablo Türkiye’de yaşanırken; bir taraftan da Malatya’mızın da önemli problemleri var. Tabi bu problemlerle bu ekonomik sorunlarla, işsizlik, yoksullukla, yolsuzlukla bütün Malatyalılar uğraşıyor ama Malatyalıların özelde uğraştığı durumlarda var.  Geçenlerde bir toplu açılış töreni yapıldı gerçekten tam bir komedi olduğu ortaya çıktı. Şimdi buradan soruyoruz Malatya’da bir toplu açılış töreni gerçekleştirildi.  Yüzlerce açılış yapıldığı söylendi bilmeme kaç milyondan bahsedildi. Peki, bir tane Malatyalı bir tane açılışın adının hatırlıyor mu hatırlamıyor.  Neden çünkü ortada bir şey yok.  Bir şey olsa bizde görürdük elbette.  Bu ekonomik durum çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanı buraya geldi Malatya’ya bu açılış törenlerine katıldı neyi söyledi yıllar önce bitirilmiş olan ama kanalları unutulmuş olan Boztepe barajını söyledi. Bu veriler ışığında Malatya’ya yatırımların tamamen durduğunu görüyoruz. Kuzey çevre yolunun görüyoruz Battalgazi devlet hastanesinin adeta kaplumbağa hızıyla ilerlediğini görüyoruz. Bütün yatırımlar Malatya’da durdurulmuş durumda” diye konuştu.

AK Parti'de kan kaybı yaşanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, AK Parti'de bir kan kaybının yaşandığını, yaşanan kan kaybının devam edeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış törenini eleştiren Ağbaba, “Bir tane yeni açılan bina, bir tane yeni açılan baraj yok. Ben Malatya'nın mahallelerini gezmeye çalışıyorum. Geçen günlerde Doğanşehir İlçesi Söğüt mahallesine gittik. Koskocaman bir gölet var. Ama gölette bir damla su yok. Ben diyorum ya konuşmalarımda Baraj var, sulama kanalı yapmayı unutmuşlar. Burada Niyazi ağabeyime sordum bu Boztepe barajının başlama tarihi ne zamandır dedim, 'Sanırım 1990'lı yıllarda başladı' dedi. Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığı döneminde ihalesi yapılıyor. Oranın barajı çok geç bitiyor. Yıllar önce barajın açılışı yapılıyor. Cumhurbaşkanı yine büyük törenlerle açılışı yapılıyor. İsmi Recai Kutan konuluyor. Bu baraj elektrik üretmek için yapılmıyor, ne için yapılıyor? Sulama için. 5 Yıl önce baraj yapılmış değerli arkadaşlar, Boztepe barajına kanal yapmayı unutmuşlar. Ben mesele budur diyorum. Yazıhan'da sulama kanalı yeni yapılmış, oradan bana cevap veriyor, 'Suyu görmek istiyorsan buraya gel' diyor. Sen Malatya'nın susuz halini görmek istiyorsan Söğüt'e, Arapgir'e, Doğanyol'a, Hekimhan'a, Doğanşehir'e git ondan sonra gel gör ki Malatya ne hale gelmiş" ifadelerinde bulundu.