Ekonomi Heyeti Malatya'da

CHP Genel Merkezi tarafından oluşturulan 'Ekonomi Heyeti' Malatya ziyaretleri kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Heyet, ülke genelinde yaşanan sorun ve sıkıntıları rapor haline getirmek için illeri ziyaret ettiklerini ifade ettiler.

Ekonomi Heyeti Malatya'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ve İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç’tan oluşan ekonomi heyeti Malatya’ya gelerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi. Bu kapsamda MESOB’u ziyaret eden heyet, ziyaretlerin ülke genelindeki sorun ve sıkıntıları rapor haline getirilmek için yapıldığını söyledi. MESOB binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, “Gerçek ticaret erbapları temsilcileriyle birebir görüşüp sorunu yerinde tahlil etmek, yerel sektörün ticaretin nereye gittiğini görmek, sıkıntıların ne olduğunu birebir belirleyip bölge toplantılarıyla genel merkezimize bu raporu götürüp orda Türkiye’de gerek hükümete, gerek partimizin yapacakları ekonomik öngörüleri belirlemek için ziyarete gidiyoruz. Bu ziyaretin ikinci evresindeyiz. 81 ilde bütün milletvekili arkadaşlarımıza o günden bugüne ne değişti, yapılan önlemler ne kadar karşılık buldu, gelecekte ne bekliyorsunuz bize bir umut getirdi mi, bundan sonra neler daha yapılmalı araştırmalarını yapıyoruz. Bizim önerdiğimiz, o zaman da genel başkanımızın sunduğu 13 madde vardı. O maddelerin hala geçerliliği ne kadar, ilave etmemiz gerekenler neler, sizin öneriniz ne bu konular için ziyaretlerimiz sürüyor. Yani sizleri dinlemeye geldik. Bu ülkede hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bu gemiyi yürütebilmek için de sizin bilgilerinizle bir şey oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Sıkıntıları bizden daha iyi biliyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarın sıkıntı içerisinde olduğunu herkesin bildiğini ifade etti. Keskin, “Sayın vekilim bölgenin adamı olduğu için bölgeyi, sıkıntılarını bizden daha iyi biliyor. İstanbul eğer ki sancı tutarsa biz burada serum vurmamız lazım. İstanbul ekonomisi hafif tökezlerse, biz burada sürünürüz. Çünkü her şeyi İstanbul’a bağlı olduğu bir durumda yaşıyoruz. Diğer taraftan da esnaf ve zanaatkar kesiminin sıkıntı içerisinde olduğunu herkes biliyor. Bunu inkâr etmek, yalanlamak doğru değil. Gidişata bakılınca vatandaş memnun görünüyor. Bir taraftan sıkıntı olarak söylüyor bir taraftan bakıyoruz ki lüks arabalarda sıra var. Böyle çok enteresan bir durum var. Seçimde ‘esnaf ve zanaatkârlar için bel kemiğidir’ falan derler ama seçimden sonra unutulur. Ekonomi evlerde başlar. Bir evin ekonomisi iyiyse o şehrin ekonomisi iyidir, o şehrin ekonomisi iyiyse ilin ekonomisi, ilin ekonomisi iyiyse Türkiye’nin ekonomisi iyidir. Büyük sıkıntılarımız var. Taşımada, ekonomide, yasalarda, yakıtın çok yüksek olmasında sıkıntımız var. Poşet yasası zengini koruma yasasıdır, doğayı koruma yasası değil. Bir diğer konu ise sadece büyük marketlerde olması. Diğer taraftan pet şişelerden kimse bahsetmiyor. Güneşte kalan pet şişeler insan sağlığına zararlıdır” şeklinde konuştu.

Herkes kendi hesabını yapıyor

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, “Milletvekilleri başkanlığında bir ekonomi ile ilgili, ekonominin içinden geçtiği süreçle ilgili bu ikinci turumuzu gerçekleştiriyoruz. Burada önemli olan şu esnaf odalarını ziyaret ederken, esnaf ekonomiden nasıl etkileniyor amacımız bunu öğrenmek. Maliye bakanın dün konuşmasında söylediği, “81 milyon ekonomiden anlıyor” cümlesi gerçekten de doğru bir cümle çünkü gerçekten 81 milyon ekonomiden anlıyor. Herkes kendi cebinin ekonomisini yapıyor. Dolayısıyla esnafta kendi ekonomisini oluşturuyor. Aile olarak da biz kendi ekonomimizi oluşturuyoruz. Sonuçta herkes kendi ekonomisinin hesabını yapıyor” ifadelerinde bulundu.