Ekonomi eğitime bağlı

HÜDAPAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, eğitim sisteminin sürekli değişmesinin bütün sektörleri etkilediğini vurgulayarak, 'Ekonomi bir yönüyle eğitime bağlıdır. Bu konularda kalıcı ve sürdürülebilir politika izlenirse, eğitim ekonomiyi tetikler ve sürdürülebilir kılar' dedi.

Ekonomi eğitime bağlı

HÜDAPAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, beraberinde yönetim kurulu üyesi Hüseyin Arslan, Hayrın Yolcuları Malatya Şube Başkanı Mesut Gezer, HÜDAPAR Malatya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Akın’la birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Eğitim ekonomiye bağlı

Ziyarette konuşan Dönmezer, Nethaber Gazetesi’nin, tarafsızlıktan ödün vermeden yayın hayatını sürdürdüğünü söyledi. Gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dönmezer, “Gündemimizde en önemli konu işsizlik oranlarının iyice artması, fiyat dengesizliği.  İlimizle alakalı esnaf ziyaretlerimizde gördüğümüz temel sorunlar, işsizlik, buna bağlı temel sorunlar buna çözüm bulunması noktasında çalışmalar yapılmalı. Sanayi esnafında çırak, kalfa, usta yetişmemesi kalifiye eleman yetişmemesi, bunu milli eğitimle, çıraklık okulları vasıtasıyla doldurmaya çalışıyor sistem. Eğitim sistemin sürekli değişmesi maalesef bizdeki iç piyasayı tüm sektörlerde etkiliyor. Bu konularda kalıcı ve sürdürülebilir politika izlenirse, ekonomi bir yönüyle eğitime bağlıdır. Eğitim ekonomiyi tetikler ve sürdürülebilir kılar. Esnafı genel sıkıntısı o. Fiyatlardaki dengesizlik. Alım satımdaki düşüş. Genel olarak zincir marketlerin çoğalması ve her şeyin artması bütün sektörleri etkileyen sebeplerden biri. Biz Türkiye'de yaşıyoruz kendi sorunlarımızı kendimiz çözebilecek kapasitedeyiz. İnancımız da, medeniyetimiz de bu yönde. Her sorunumuza oturarak, karşılıklı diyalogla çözebiliriz" diye konuştu.

Düzenli yardımlarımız var

Hayrın Yolcuları Malatya Şube Başkanı Mesut Gezer ise, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler paylaşarak, “Hayrın Yolcuları Derneği olarak, il genelinde rutin çalışmalarımız var. Derneğimiz 3 kolda çalışmalar yürütüyor. Umut Kervanı Vakfı, Kimsesiz Muhtaç Yetim kişilere yönelik düzenli yardımlarımız var. İdeal Eğitim işbirliği ile ayda bir defa seminerler düzenliyoruz. Seminerlerimiz toplumsal yaralarımızı oluşturan konular. Her hafta sohbet çalışmalarımız var. Öğrenci ve kadınlar yönelik çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. Net Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keskin ise, ziyaretten duyduğumu memnuiyeti dile getirerek, yapacakları çalışmalarda başarı dileklerinde bulundu.