Eğitim yılı başarılı geçti

2018-2019 eğitim öğretim yılını değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, '2018-2019 eğitim-öğretim yılında il genelinde 188 bin civarında öğrencimizle eğitimimizi başarılı bir şekilde tamamladık' dedi.

Eğitim yılı başarılı geçti

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 2018-2019 eğitim, öğretim yılı, tatil dönemi ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılıyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin taşınacağı haberlerinin asılsız olduğunu vurgulayan Tatlı. Böyle bir taşınmanın söz konusu bile olmadığını söyledi. Tatlı, “2018-2019 eğitim-öğretim yılını geçen Cuma ilimizde 174 bin örgün eğitimde öğrenim gören öğrencilerin karnelerini almasıyla, sona erdi. Çocuklarımızın 3 aya yakın bir yaz tatili süresi başladı. Bütün çocuklarımızı kutluyorum onları, iyi, sağlıklı, neşeli bir tatil süreci diliyorum. 2019-2020 eğitim-öğretim yılına dinlenmiş şekilde gelirler. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında il genelinde 188 bin civarında öğrencimizle eğitimimizi tamamladık. 2019-2020 eğitim yılında başladığında öğrenciler evlerine en yakın okullara kayıt yapmış,  taşıma maliyeti azalmış bir şekilde başlamış oluruz” diye konuştu.

Çocuklarımızın psikolojilerini bozmayalım 

Geçtiğimiz hafta sonunda yapılan üniversite sınavlarını değerlendiren Tatlı, “İlimiz genelinde yaklaşık 36 bin YKS sınavına katıldı. 11 bin 800 lise son sınıf öğrencisi katıldı. TYT ve AYT sınavlarında çocuklarımız kendi alanlarında soruları cevaplandırdılar. İlk aldığımız dönütler sınavın Türkçe ve matematik sorularında biraz zorlandıkları genel anlamda aldığımız dönütte özellikle son sınıf öğrencilerimizi bekledikleri bir sınav izah ettiler.  İnşallah temmuz ayı içerisinde sınav açıklandığında çocuklarımızın üniversiteye yerleştirmeyle alakalı süreci başlayacak ve devam edecek. Sınav sonrasında öğrencilerimize rehberlik etmek, doğru yönlendirmek ve tercihlerini yapmak amacıyla tercih merkezleri kurulacak. Bu konuda çocuklarımızın mutlaka yararlanmalarını arzu ediyoruz. Bütün öğrencilerimiz çaba harcadılar ama herkesin şunu iyi bilmesi lazım ki a öğrencisini b öğrencisiyle kıyaslayarak netice elde edilemez. Her birey farklıdır, farklı alanlarda yetenekleri vardır. Yeter ki o yetenekleri keşfedip onları yönlendirmektir. Velilerden arzumuz çocukları kıyas yapmadan kendi bütünlüğü içerisinde değerlendirip, kabul etmeleridir. Sınav sonuçları bizim için bir nihai sonuç değildir. Bir sınavın sonucuyla çocuklarımızın psikolojilerini bozmayalım” dedi.

En iyi zihinsel dinlenme okumaktır

Tatlı, tatil süresince yaz okullarının devam edeceğini dile getirerek, “Okul öncesi eğitimde şu an yaz tatiline girdik, ama yaz okullarımız açılacak devlet okullarımız devam edecek, hem dezavantajlı bölgelerde hem de Suriyeli misafir ailelerin Türkçeyi daha iyi öğrenebilmeleri hem de ilkokula başladıklarında Türkçeyi öğrenmiş olarak başlamış olmaları için yaz okullarımızı başlattık. Yaz anaokulları her açıdan iyi bir fırsattır. Özelikle tatile çıkan çocuklarımızdan bir isteğimiz iyi dinlenmeleri istiyorum. Biraz sınırlandırılmış alanlarda hareketlerini kısıtladı, şu anda üç ay boyunca, yapmaları gereken şey gezip, eğlenip, dinlenip 2019-2020 eğitim-öğretim yılına dinlenmiş şekilde gelmeleridir. En iyi zihinsel dinlenmenin okumak olduğunu, çocuklarımıza söylemek istiyorum. Tatil boyunca birçok etkinliğe katılarak hem dinlenmiş olacaklar hem de eğitim görmüş olacaklar” şeklinde 

Önümüzdeki yıl hizmete açacağımız binalarımız var

Tatlı, 2019-2020 eğitim-öğretim yılıyla ilgili bazı bilgiler paylaştı. Tatlı, “Özellikle özel eğitim ve rehberlikle alakalı 2019-2020 eğitim-öğretimi ile alakalı ilimizde faaliyete girecek iki yeni okulumuz, bir tanede bilim ve sanat merkezimiz olacak.  Battalgazi Görme Engelliler ve Yeşilyurt’ta Özel Eğitim okulumuz binaları bitti teslim aldık. 2019-2020 eğitim-öğretim sezonunda çocuklarımız inşallah yeni okullarında başlayacaklar. Ayrıca ilimizde tek olan bilim sanat merkezi Yeşilyurt Bilim Sanat Merkezi şimdi Battalgazi'de de açıyoruz. Öğrenci velilerinin, bilim sanatta destek alması gereken çocukları yönlendirmelerini istiyoruz. Güzel Sanatlar ve Spor lisesiyle alakalı öğrenci alımlarıyla ilgili seçmeler yapılacak. Fiziksel mekan açısından yeterlidir. İnsan kaynağı açısından da yeterli olduğumuzu düşünüyoruz. Yetenekli öğrencilerimizi mutlaka müracaat yapıp, elemelere katılmasını istiyoruz. Yerinden yerleştirme yani mahallinden yerleştirme ile alakalı planlamalar yapıldı. İnşallah eylül ayı geldiğinde çocuklarımız endişe duymadan kendilerine en yakın okullara yerleştirilmiş olacaklar. Okullarımız bir yıl boyunca kullanıldı kullanımlara alakalı yıpranmalar oldu. 42 okulumuzda muhtelif işleriyle alakalı ihale yapıldı onarım başladı. Çocuklarımız okula başladıklarında bütün onarım işleri de bitmiş olarak hizmete sunulmuş olacak. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde yeni hizmete açacağımız binalarımız var. Battalgazi’de bir Anadolu Lisesi faaliyete açacağız Göztepe’de Göztepe Anadolu lisesini faaliyete açacağız. Yeşilyurt bölgesinde Yeşiltepe Anadolu Lisesi bitti o okulumuz yeni binaya taşınmaya başlayacak. Sakarya ve Selçuklu bölgesinde aynı şekilde bu dönem hizmete sunulacak. Yeni bitecek olan eğitim binalarıyla birlikte Malatya’nın fiziki altyapı sorunu büyük oranda giderilmiş olacak.  Lokal anlamda bazı yerlerde ikili eğitim devam edecek özellikle arsa üretip yeni bina yapamadığımız Battalgazi eski yerleşim alanlarında” sözlerine yer verdi.