Eğitim verildi

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen, 'Geleneksel 6'ıncı Güzellik Resitali' ile mesleğin uzmanları Malatya'da berber ve kuaförler ile buluştu. Zeynep Görgen, türban ve tasarım konusunda, Özlam Harbelioğlu ise, microblading konusunda eğitimler verdi.

Eğitim verildi

Malatya Nikah Sarayında gerçekleştirilen etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve eşi Hafize Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, oda başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Sorunlarla ilgileniyoruz

Etkinliğin açılışında konuşan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Oda olarak Türkiye çapında yapılan bütün yarışmalara katıldıklarını belirten Toptaş, “Katılmaya devam edeceğiz. Biz sizlere bu tür çalışmalarla ilgili zaman zaman bilgilendiriyoruz. Sadece odamıza dönüş yapan arkadaşlarımızı götürmek zorunda kalıyoruz. Bu konu ile ilgili bilginiz olsun. İlerleyen günlerde tekrar böyle bir yarışmalar olduğu zaman SMS yoluyla sizi bilgilendirdiğimiz de mutlaka odaya başvurmanız gerekmektedir. Bu konuyla Lütfen dikkat ediniz. Son zamanlarda biliyorsunuz Suriyelilerle ilgili çok yoğun bir şikâyetler geliyor. Siz rahat olun arkadaşlar bu kardeşin burada olduğu sürece Suriye'den gelen arkadaşlarımız da biz de aynı bizim de aynı şartları taşıdığı sürece işyerlerini açabilirler. Belediyelerimiz ile işbirliği içerisinde olduğumuzu bilin. Bu konuda izinsiz faaliyet gösteren 4-5 iş yeri de bu şartlara uygun olmadığı için kapatıldı. Bu konu ile odamız ilgileniyor. Bu tür sorunlarla ilgili her şeyle bilgimiz var. Siz rahat olun. BAĞ-KUR ile ilgili şikâyetleriniz geliyor. Onu da genel başkanım size açıklayacak" dedi. 

Malatya esnafına övgü

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ise, Malatya'lı kuaförlerin başarılı işlere imza attığına dikkat çekerek, "Malatya'nın yetiştirdiği güzel veciz ve Türkiye'ye mal olmuş bir topuz ustası olan Yurda Çam Salman'ı Türkiye'ye kazandırdı. Bu arkadaşımız federasyonumuzun uluslararası arenada topuz eğitmeni Yurda Çam salman,  Kemal Sülük, geçmiş dönemlerde Yılmaz Zengin kardeşim bu topraklardan çıktı. En son stilistimiz ise Şenay kardeşim oldu. Malatya esnafı her daim Türk kuaförünün, Türk berberinin, Türk güzellik uzmanlarının önünü açtı. Bu yüzden Malatya için heyecan ve muhabbet duyuyoruz. Ramazan başkan Malatya'daki berber kuaför ve güzellik salonu işletmecileri sorunlarını buradan alıp bize gerek sözlü gerek yazılı gerekse Malatya'nın sorunlarını Ankara'da bizimle birlikte paylaştı. Ticaret Bakanlığı ile konularımızı masaya yatıran bir çalışma arkadaşımız" diye konuştu.

Suriyelilerde bizim aynı şartlarda olacak

Karakaş, Türkiye'deki esnaf ve sanatkarların hangi şartlarda ticaret yapıyorsa 2 yıl oturma izni olan Suriyelilerinde aynı şartlara haiz olduğu takdirde ticaret yapma hakkını verilmesinde Ramazan Başkanın teşvik olduğunu ifade etti.  Federasyonun yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Karakaş, "Türkiye'de asgari ücretle birlikte BAĞ-KUR’lu arkadaşlarımız için yapılan çalışmanın mücadelesini verirken özellikle Kuaför ve Güzellik uzmanlığı mesleğini yapan kardeşlerimizin için süt emzirme ve 6 aylık doğum izinlerinde koyarak emekli sandığı gibi aynı şartlara Bağ-Kur'lu arkadaşlarımızla bu hakları kazandırmaya çalıştık. Bunların başında doğum izni ve ücretsiz izin olmamakla birlikte devlet destekli emzirme izni istedik. Aynı zamanlarda diğer sektörlerde indirilen katma değer oranlarındaki adaletsizliğin giderilmesi için bununla alakalı olarak federasyon olarak bir çalışma yaptık. Katma değeri oranlarında özellikle deftere tabi meslektaşlarımızla yüzde 18 olan katma değer ve oranlarının gıda sektöründe olduğu gibi, dayanıklı tüketim mallarında olduğu gibi aynı parametre indirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.