Doğru iletişim şart

Malatya Valisi Aydın Baruş, 'İletişim, yönetimin en önemli unsurudur. Siz istediğiniz kadar başarılı, iyi niyetli, samimi olun, hitap ettiğiniz kitleye kendinizi doğru anlatamaz, doğru iletişim kuramazsanız onların gözünde başarılı bir yönetici olamazsınız' dedi.

Doğru iletişim şart

Yönetim ve iletişim ele alınacak

Baruş, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen "1. Uluslararası İletişim ve Yönetim Bilimleri Kongresi"nde yönetim süreçleri ve iletişim konularına değindi. Yönetilenlerin sesini duymak, onları dinlemek ve sorunlarına öncelik oluşturmak için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) bulunduğunu hatırlatan Baruş, CİMER'in yönetilenlerin, yöneticilere ulaşmasında önemli bir kolaylık olduğunu söyledi. Vali Baruş, yöneticiler ile hedef kitle arasında doğru iletişimin kurulması şart olduğunu ifade etti.

Doğru iletişim kurmalıyız

Baruş, "Hesap verme, şeffaflık ve insanların hizmetlerinizden memnuniyeti anlamında iletişim kaynakları son derece ön plana çıkmaktadır. Sosyal medya da bunlardan birisi. Tüm iletişim kanallarının yoğun olarak kullanıldığı çağımızda artık yöneticiler de kendilerini yönetilenlerin taleplerine göre belirlemek zorunda. Siz istediğiniz kadar başarılı, iyi niyetli, samimi olun, hitap ettiğiniz kitleye kendinizi doğru anlatamaz, doğru iletişim kuramazsanız onların gözünde başarılı bir yönetici olamazsınız. Bu anlamda iletişimin önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Yeni yaklaşımlar tartışılacak

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da yönetimlerin en temel unsurunun insan olduğunu söyledi. Yönetimlerin amaçlarının insanların ortak çıkarlarına hizmet etmek olduğunu vurgulayan Kızılay, "İletişim, güvenilir ve başarılı bir yönetim için vazgeçilmezdir. Yönetimin işleyişi ve belirlenen hedeflere ulaşmasında iletişim kuşkusuz en belirleyici unsurdur. Kongremizde iletişim ve yönetim alanlarında yeni yaklaşımlar, yeni düşünce ve akımlar, karşılaşılan sorunlar, değişim ve dönüşümler tartışılacaktır" diye konuştu.