Diyanet-Sen rekor yeniledi

Resmi Gazete' de yayımlanan 2019 yılı kamu görevlileri üye sayıları tebliğine göre 83 bin 652 üye sayısı ile bu yılda hizmet kolunda yetkili sendikanın Diyanet-Sen olduğunu kaydeden Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, 'Yüzde 67.04 sendikalaşma oranı ile bütün kamu görevlileri arasında sendikalaşma oranı en yüksek sendika olma rekorunu da yeniledi' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Diyanet-Sen rekor yeniledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet-Sen Malatya Şube binasında açıklamalarda bulunan Engin, sendikacılıkta üye sayısı ve çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Engin, “16 yıldır Diyanet ve Vakıf Hizmet kolunda yetkinin tek sahibi Diyanet-Sen, Resmi Gazete’ de yayımlanan 2019 yılı kamu görevlileri üye sayıları tebliğine göre 83 bin 652 üye sayısı ile bu yılda hizmet kolunda yetkili sendika oldu. Hizmet kolunun %67.04 sendikalaşma oranı ile bütün kamu görevlileri arasında sendikalaşma oranı en yüksek sendika olma rekorunu da yeniledi. Toplu sözleşme masasına taraf olarak oturacak sendikaların belirlenmesinde esas alınan kamu görevlileri sendikalarının üye sayıları daha önce kurumlar bazında imza altına alınmıştı. Hafta sonu resmi gazetede yayınlanan tebliğ ile bu rakamlar resmileşti. Yayımlanan tebliğe göre, Türkiye genelinde Diyanet-Sen Diyanet ve Vakıf Hizmet kolunda kurulu 18 sendika arasında yüzde 67.04 sendikalaşma oranı ve 83.652 üye sayısı ile üyelerinden almış olduğu destekle rakiplerine büyük fark atarak 16. kez yetkiyi göğüsledi” diye konuştu.

Diyanet-Sen 81 ilde etkili sendikadır

Memur-Sen’in 1 milyonun üzerindeki üye sayısıyla rakipleriyle arasındaki farkı katladığını dile getiren Engin, “Türkiye’nin en büyük Memur sendikaları Konfederasyonu olduğunu tescilledi. Diyanet-Sen nasıl Memur-Sen’e bağlı sendikalar arasında yetkiyi alarak bir ilki başarmış ve Memur-Sen’in besmelesi unvanını almışsa bu liderliğini 16 yıldır büyük bir istikrarla devam ettirmektedir. Diyanet-Sen bu 16 yıl boyunca ortaya koyduğu performansı, kazanımları ve ilkeli ve etkili sendikal anlayışı ile Diyanet ve Vakıf çalışanlarının % 67.04’ünü sendika bünyesine katılmasını sağlamıştır. Bu ülkemizdeki kamu sendikaları arasındaki en yüksek sendikalaşma oranıdır. Diyanet-Sen 81 ilin 81’inde de yetkili ve etkili sendikadır” şeklinde konuştu.

Din görevlisinin özgür olmadığı bir ülkede dindarlar özgür olamaz

Engin, Diyanet-Sen’in ‘sensiz olmaz, sen olmazsan biz bir eksiğiz’ sloganıyla yola çıktığını belirterek, “Diyanet-Sen bir sevdadır. Bu sevda, haklı mücadelemiz, emek ve alın terimizde, ümmetin sesi olma mücadelemizde elif gibi dimdik duran, böylesine bir teşkilata sahip olduğumuz için Rabbimize hamd ediyoruz. Bizi birbirimize kenetleyen, var olmak için önce kardeşliği şart koşan, aynı dava için yoldaş kılan Rabbimize şükrediyoruz. Din görevlisinin özgür olmadığı bir ülkede, dindarların özgür olamayacağı, din görevlisinin mağduriyetlerinin bitmediği bir ülkede, milletin mağduriyetinin sona ermeyeceği idrakiyle hareket ettik. Hakkın, hukukun, emeğin, alın terinin kutsallığını öğretmekle mükellef olan bizlerin, din görevlilerinin yer almadığı sendikal sahanın nakıs olacağını anlatarak yola çıktık. Çok şükür, kazandıklarımızın çokluğuna ve üye sayımızın büyüklüğüne bakıp yoldan çıkmadık, mefkûremizi kaybetmedik. Ne kadar çok şey yaptığımızı değil, ne kadar çok şey yapmamız gerektiğini esas aldık” sözlerine yer verdi.