Din ve Toplum sergisi

Diyanet-Sen'in, FIAP (Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu ) ve TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) onayı ile düzenlediği 2. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergilemeye layık görülen 54 fotoğraftan oluşan sergi Malatya Park AVM'de açıldı.

Din ve Toplum sergisi

Malatya Park AVM'de Diyanet-Sen 2. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışma Sergisi Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız'ın katılımıyla açıldı. 56 eserin sergileneceği sergi 4-6 Şubat tarihleri arasında sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında konuşan Sergisi Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, 4 Ekim de Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda ilk serginin Ankara Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştuğunu belirterek, "İstedik ki bu güzel etkinlikten ülkemizdeki tüm sanatseverler istifade etsin. Şükür ülkemizin her il ve ilçesinde teşkilatlanan sendikamız şubelerimiz aracılığı ile serginin isteyen şubelerimizde yeniden sergilenmesini sağlıyor: Böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için Malatya şubemizi tebrik ediyorum. Malatyalı kardeşlerimizle de bu güzel eserlerle buluşmasını sağladılar. Bizler sendika olarak ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması ile Uluslararası fotoğraf sanatçılarından profesyonel ve amatör olarak bu işle uğraşan birçok sanatseverin katılımı ile İslam'ın yeryüzünde sahip olduğu kültürel, tarihi, sanat ve mimari varlıklar, bunların insanla olan, doğayla olan ilişkileri. Müslümanların dini eylem ve hareketleri, kültür varlıkları ve bunlarla birlikteliklerini 2.245 kaliteli fotoğraf karesi ile belgelenerek İslam medeniyetini görsel malzemelerle kalier hale getiren büyük bir organizasyona imza atmış olanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yarışmaya 13 ülkeden 634 kişi katıldı" dedi.

Farkındalık oluşturmak istedik

Diyanet-Sen'in, Müslümanların yaşadıkları coğrafyayı, nasıl anlamlandırdıklarını, nasıl bir medeniyet inşa ettiklerini, fotoğraflarla toplumlara tanıttığını ifade eden Yıldız, "İslam kültür ve medeniyetinin tarihi ve kültürel varlıklarının ne denli değerli oldukları konusunda farkındalık oluşturulmasında öncülük etmiştir. İslam kültür ve medeniyetine fotoğraf sanatı aracılığı ile güzel bir arşiv hediye eden sendikamız yalnızca ücret sendikacılığı gibi dar bir anlayışı hiçbir zaman benimsemediğini, sosyal projelerinin yanında sanat alanında da sendikal faaliyetlerle medeniyet tarihimize, değerlerimize sahip çıkacağımızı bu güzle organizasyonlar ile sergilemiş olduk. 4 Eylül 2021'de yapılan değerlendirme toplantısında jüri üyeleri Trabzon’dan yarışmaya katılan Faysal Kamber'in "yolcu" rumuzlu eserini FIAP birincilik ödülüne, İran’dan yarışmaya katılan Babak Mehrafshar'ın "Prayer and Mosque" rumuzlu eserini ise TFSF birincilik ödülüne layık gördü. En iyi fotoğrafçı ise Türkiye'den yarışmaya katılan Ahmet Faruk Sarıkoç seçildi. Ödül alan ve sergilemeye layık görülen eserlerle birlikte bu gün sergi salonumuzda toplam 56 eser sergilenmektedir" diye konuştu.