Dikkatli olmalıyız

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, koronavirüs süreciyle ilgili 'Biraz daha sabırlı, dikkatli olmak zorundayız. Rehavete kapıldığımız sürece sadece kendimize değil sevdiklerimize çevremize toplumuza zarar vermiş oluruz. Bunun içinde bütün hemşerilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz' dedi.

Dikkatli olmalıyız

Milletvekili Çakır, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk ile birlikte İl Sağlık Müdürü Recep Bentli'yi ziyaret etti. Malatya'da koronavirüs salgınına yönelik verilen mücadele ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Çakır, Türkiye'nin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı iyi bir mücadele verdiğini söyledi. Milletvekili Çakır, birçok ülkenin salgına hazırlıksız yakalandığını ancak Türkiye'nin sağlıktaki değişim ve dönüşümüyle başarıyla mücadele ettiğini kaydederek, "Bütün dünyayı sarsan büyük bir salgın bir pandemir sürecini yaşadık. Bu süreçte Türkiye'de çok büyük bir mücadele verildi. Çok büyük bir takdirle karşılanan bir başarı gözlemledik. Haliyle tüm dünyanın gıptayla izlediği, takdir ettiği, Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere aslında birçok gelişmiş ülkenin bu salgın karşısında ne kadar aciz kaldığı gördük. Bunun karşısında da Türkiye’de hem sağlık alt yapısı hem de sağlık kadrolarının çok ciddi hazır ve gelişmiş olduğunu ortaya koydu" diye konuştu. 

Bu süreç iyi yönetildi

Malatya'da da koronavirüse karşı iyi bir mücadele verildiğini ifade eden Çakır, "İlimizde de bu süreç çok iyi yönetildi. Hastanelerimiz özellikle koronavirüs ile mücadelede yoğun bir gayret gösterdi. Sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyoruz. Valiliğimiz öncülüğünde alınan kararlar ve zamanında alınan önlemler, vatandaşlarımızın mağdur olmadan bu süreci atlatmasını sağladı" şeklinde konuştu. Pandemi sürecinin henüz atlatılmadığını dile getiren Çakır, "Şok dalgalar hastalığın belli bir çerçevede tutulmasını, kontrole alınması ile süreç tamamlanmış oldu ama gerçekten de bu süreç içerisinde çok dikkatli olmak zorundayız. Açıklanan kurallara, hijyene mutlaka dikkat edilmeli, sosyal mesafe mutlaka korunmalı, maske mutlaka takılmalıdır. Buna dikkat ettiğimiz sürece inşallah hastalık hızlı bir şekilde atlatılacak. Haliyle biraz daha sabırlı, dikkatli olmak zorundayız. Rehavete kapıldığımız sürece sadece kendimize değil sevdiklerimize çevremize toplumuza zarar vermiş oluruz. Bunun içinde bütün hemşerilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz" diye konuştu.