Değerlerimiz sahipsiz değil

Malatya Ortak Değerler Platformu'ndan, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine sert tepki. 'Mukaddes değerlere saldırmak, tükenmişliğin, bitmişliğin, çaresizliğin ve yok oluşun itirafı ve ifadesidir. Allah'ın evi ve mukaddes değerlerimiz sahipsiz değildir.'

Değerlerimiz sahipsiz değil

Ortak Değerler Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Polat yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde, ülkemizde bazı gizli ellerin, yine toplumu karıştırmaya çalıştığını belirtti. Polat, “Yarasanın aydınlıktan rahatsız oluşu gibi, bazıları barış, huzur ve sükûnetten rahatsız olmakta ve insanlarımızın sinir uçlarıyla oynayarak karışıklık, fitne ve fesat çıkarmayı düşünmektedirler. Geçen hafta, İlim ve irfan yuvası olması gereken Boğaziçi Üniversitesinde marjinal bir gurup Rektör atamasını bahane ederek başlattıkları eylemleri,  ilginç bir şekilde yaptıkları resim sergisinde, iki milyar Müslümanın günde en az beş defa yöneldiği kıblesi olan Kâbe-i Muazzama’ya saldırı noktasına getirdi. Gerçekten ilginç ve enteresan” ifadelerini kullandı.

Karanlık mahfiller işbaşında

Türkiye’de İslam’a, İslami değerlere, mukaddesata ve Müslümanlara saldırmak için her zaman hazır bekleyen karanlık mahfillerin olduğuna dikkat Çeken Polat, Türkiye’de her fırsatta İslam’a saldırmak için kurulmuş, karanlık mihrakların amaçlarına hizmet etmek için ayarlanmış taşeronların olduğunu belirtti. Bunların çoğunun Müslümanların çocukları olduğuna dikkat çeken Polat, “Bunların çoğu, kıblenin, Kâbe’nin ve diğer değerlerimizin ne demek olduğunu, ne anlama geldiğini bilmeyen, öğretemediğimiz, bizim çocuklarımız. Onlar, kutsala saldırmanın özgürlük olduğunu zannediyorlar. Kutsallara saldırarak özgürleştiklerini, büyüdüklerini, güçlendiklerini düşünüyorlar, tıpkı gayr-ı İslami hayatın çağdaşlık olduğunu zannedenler gibi. Ne kadar acı ve düşündürücü” dedi.

Mukaddes değerlerimiz sahipsiz değil

“Bizler, Ortak Değerler Platformu olarak, buradan Onlara şunu hatırlatmak istiyoruz” diyen Polat, “Mukaddes değerlere saldırmak, tükenmişliğin, bitmişliğin, çaresizliğin ve yok oluşun itirafı ve ifadesidir. Allah’ın evi ve Mukaddes değerlerimiz sahipsiz değildir. Belki siz yaptığınızın farkında olmayabilirsiniz. Ancak siz 2 milyar Müslümanın mukaddesatına saldırarak, sadece aymazlığınızı, sapkınlığınızı ve seviyesizliğinizi ortaya koydunuz. Sadece Allah’ın ve Müslümanların değil, akıl ve iz’an sahibi herkesin nefretini hak ettiniz. Herkes, hepimiz yaptığınızı nefretle kınamaktayız. Sizi, bir an önce yaptığınız bu meş’ûm fiilden vazgeçip, tevbe etmeye, kendinize gelmeye, insanlığınıza dönmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.