Danıştay karar verecek

Ayasofya'nın ibadete açılmasının, Danıştay'ın kaldırma kararı vermesine bağlı olduğunu belirten Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç, 'Verilecek karar, Ayasofya'nın ibadete açılması değil, ecdadımızın bizlere emanetine yeniden sahip çıkmamız demektir' dedi.

Danıştay karar verecek

MTTB Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç, son günlerde gündemden düşmeyen Ayasofya'nın ibadete açılması ile Danıştay'ın kaldırma kararı vermesine bağlı olduğunu söyledi.

Ayasofya 481 yıl boyunca cami olarak mabediyetini sürdürdüğünü anımsatan Sağdıç, "Fatihi devlet politikasına sahip devletimiz Osmanlı'nın fethettiği ve Efendimiz (S.A.V)'in hadis-i şerifinde bahsettiği İstanbul'un, Fethindeki kılıç hakkı Ayasofya Camii'dir. Ayasofya 481 yıl boyunca cami olarak mabediyetini sürdürmüş, 86 yıldır asli atmosferinden uzak kalarak müzeye çevrilmiştir. Ecdadımızın namaz kıldığı kubbenin altında 86 yıldır ayakkabı ile girilmesinin hüznü ve kederi tüm Müslümanların kalbindedir. Efendiler Efendisi Resulullah (s.a.v)'in hadis-i şerifine mazhar olan kutlu komutan Fatih Sultan Mehmed Han'ın fethettiği bu şehrin de, Alem-i İslam'ın da hak ettiği; Ayasofya Camii'nin tamamında namaz kılınabilmesidir. Tıpkı mihrabında namaz kıldıran Fatih Sultan Mehmed Han'ın ve nice mollaların, alimlerin yaptığı gibi" diye konuştu.

Kararı Danıştay verecek

Sağdıç, 1934 yılında verilmiş olan Bakanlar Kurulu kararının kaldırılmasının, Danıştay'ın kaldırma kararı vermesine bağlı olduğuna dikkat çekerek, "Bu kararın verilmesi demek, yalnızca Ayasofya'nın ibadete açılması değil, ecdadımızın bizlere emanetine yeniden sahip çıkmamız demektir. Avuçlarımızda olan ama bizim olmayan bir mabedi yeniden Alem-i İslam'ın yapmaktır. Kutlu geceleri manevi huzur ile yaşayan ecdadımızın tekbirleri ve salavatlarının yankıları ile dolu olan kubbenin altında namaz kılacağımız günün gelmesi yakındır. Danıştay'ın vereceği karar yalnızca Ayasofya'nın asliyetini kazandırarak camiye döndürülmesi kararı olmayacak, Haç ile Hilalin kavgasında hanemize yazılan bir zafer olacaktır. Kendini Müslüman olarak addeden ve "Elhamdulillah Müslüman'ım!" diyen her ferdin hakkı olan Ayasofyanın kubbesi altında tekbirlerle ve salavatlarla namaz kılmak bizlere uzak değildir. 'Ayasofya'yı, artık önüne geçilmez bu sel açacak" sözlerine yer verdi.