'Çınarlara Şefkat Eli'

Yeşilyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından yaşlılara yönelik olarak yapılan, 'Çınarlara Şefkat Eli' projesi yeniden hayata geçirilecek.

'Çınarlara Şefkat Eli'

Yeşilyurt SYDV Başkanlığı tarafından 4 yıl önce, ‘Çınarlara Şefkat Eli’ adıyla başlatılan proje ile Yeşilyurt sınırları içinde yaşayan 100 yaşlı ve engelli aileye yönelik evde bakım ve genel temizlik hizmeti verilecek.  Proje hakkında bilgi veren Malatya Vali Yardımcısı ve Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, hazırladıkları projenin Genel Müdürlük tarafından onaylandığını belirtti.

100 aileye bakılacak

Projenin Nisan ayında başlayacağını ifade eden Kaymakam Gülenç, “Çalışmalara 1 Nisan tarihinde başlayacağız. Proje çalışmalarında 10 personel çalışacak ve günlük ortalama 3 ev temizlenecek. Bu programla yaşlı ve engelli ailelere verilen hizmetler 10 günlük periyotlar halinde dönüşümlü yapılacak. Dolayışıyla her eve ayda en az 3 defa dokunmuş ulaşacağız. Bu program ile kendi haline terkedilmiş ve ihtiyaç sahibi ailelere günlük ev temizlikleri, halılarının yıkanması, kişisel bakımları ile ilgili ihtiyaçların giderilmesi gibi talepleri ve istekleri yerine getirilecek. Eğer bu ailelerin yanında kalan çocuklar varsa o çocukların da kişisel bakımlarını yapıyoruz. Yine eğer yaşlılarımızın istedikleri ev yemekleri olursa onlar ev ortamında yapıp kendilerine ikram ediliyor” dedi.

En az ayda 3 defa uğruyoruz

SYDV tarafından görülen eksikliklerin de giderildiğini vurgulayan Gülenç, “Yılda 1 defa boya badana ihtiyacı varsa onları giderip, evin halılarını yıkıyoruz. Odun kırılması taşınması soba kurulması, sobanın sökülmesi gibi hizmetlerimizden ve din hizmetleri içerisinde yer alıyor. Bu kapsamda bazı çöp evleri var. Bu evler boşaltılıyor temizleniyor. Bakım tadilat yapılması gereken evlerin tadilatları yapılıyor. Şayet eksik herhangi bir eşya eşyaları varsa tamamlanıyor yataklarının nevresimlerinin yüzleri değiştiriyor. Kirli çamaşırlarına gelince çamaşır makineleri yoksa getirip, burada vakfın bünyesinde temizlikleri yapıp, daha sonra teslim ediliyor. Şu anda 100 kişilik bir aile grubumuz var. Bu ailelerimizi bu kapsamda ayda 3 defa ziyaret ediyoruz. Yeşilyurt Belediyesinin de bu konuda bir çalışması var. Onlar da bizden ayrı olarak bu hizmeti veriyorlar” diye konuştu.