Ciddi önlemler alındı

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, 'Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın göreve başlamasından sonra bu konuda daha ciddi önlemler alınmaya başlandı' dedi.

Ciddi önlemler alındı

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, basın mensuplarına Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili açıklamalarda bulundu. Bentli, hem sağlık çalışanlarının hem de hasta ve hasta yakınlarının bu konuda birbirlerine yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.

Karşılıklı iyi düşünmek lazım

Bentli, Fahrettin Koca'nın bakan olmasıyla birlikte beyaz önlüklere olan şiddete karşı ciddi önlemlerin alındığını vurgulayarak, “Hakikaten sağlıkla ilgili bütün STK'ların beklentisi oydu. Hekimlerimizin beklentisi oydu. Bu konuda beyaz kod verildiği an bir darp, hakaret yaşanmışsa polis eylemi yapan vatandaşın ifadesini alıyor. Burada karşılıklı iyi düşünmek lazım. Bazen gerçekten hekimlerimiz çok yoğun çalıştıklarından yorgun olabiliyor. Nöbetçi hekimler özellikle üniversitelerde 36 saat nöbet tutan asistan hekimlerimizin güçleri kalmıyor. Bundan kaynaklı hastalara soğuk davranabilirler bunları hoş görmek lazım. Çünkü çok örneğini görüyoruz. Bizi de arayanlar oluyor. Kendi hastalarının işleri gecikiyor, doktor da haklı olarak bir hakaret yediği yada darp aldığı zaman o hastaya bakmak istemiyor.  Böyle bir hakkı da var. Diğer doktora yönlendiriliyor, tabi ki de hasta ortada bırakılmıyor hiç bir şekilde. Benim hem hekim arkadaşlarımızdan hem de sağlık çalışanlarımızdan hasta ve hasta yakınlarına bu konuda birbirlerine yardımcı olmaları gerektiğini vurgulamak istiyorum.  Malatya'da beyaz kod uygulaması mutlaka oluyor ama ciddi bir büyük vakamız olmadı Allaha şükür" diye konuştu.