CHP kongreye gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Malatya İl Kongresinin 8 Şubat Cumartesi günü saat 10.30 Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini söyledi.

CHP kongreye gidiyor

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, parti binasında, 8 Şubat Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan il kongresi için değerlendirmelerde bulundu. Kiraz, yeniden aday olduğunu belirtti.

Kongrelerimizde önemli bir değişimi başlatacağız

Türkiye genelinde ilçe kongrelerinin tamamlandığını ifade eden Kiraz, "CHP olarak kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Umudu kongrelerimizle yükseltiyoruz. İl kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. İl kongrelerini gerçekleştirirken, Malatya il kongremizi 8 Şubat Cumartesi günü saat 10: 30'da Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştireceğiz. Kongremize Divan Başkanlığını Grup Başkan Vekilimiz Sayın Engin Özkoç yapacak. Bunun yanında Malatya milletvekilimiz Veli Ağbaba ve birçok misafirimiz katılacak. Biz ilçe başkanlarıyla ve belediye başkanlarımız, büyükşehir meclis üyelerimizle, yapının nasıl olması gerektiğini, yönetimde kimlerin yer alacağına arkadaşlarımızla birlikte ayrıntılı şekilde değerlendiriyoruz. Hep söylüyoruz, Malatya, Türkiye neyse CHP odur. O açıdan değerlendirdiğimizde önemli bir süreçte kongrelerimizi gerçekleştirdiğimiz bizim kongrelerimiz sadece yönetimlerin seçildiği kongre değil.  Bu kongrelerde oluşturacağımız yapı çok önem ifade ediyor. Bu kongrelerimizde önemli bir değişimi başlatacağız. Malatya'da kimler varsa, kimler yaşıyorsa CHP kadrolarında kendi temsilcilerini görecek. Böyle bir yapının oluşması noktasında önemli bir çabamız var. Hafta sonu listeyi gördüğünüz zaman bütün Malatya bunu hissedecek, heyecan duyacağına yürekten inanıyoruz. Çünkü hassasiyetle üzerinde çalıştığımız bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. Tabi kongrelerimiz birçok şeyi ifade ediyor. CHP il kongresi Sivas Kongresi'dir bu anlamda değerlendirdiğimizde, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi Mustafa Kemal tarafından CHP'nin ilk kongresi olması şu anlama geliyor; Bizim kongrelerimiz her dönemde büyük anlamlar ifade ediyor. Bütün Malatyalıları kongremize davet ediyoruz" diye konuştu.

Aday olabilir 

Kongrede başka aday var mı?  Sorusuna cevap veren Kiraz, "Bizim kongrelerimizde il, ilçe ve genel başkan için imza zorunluluğu var. Dolayısıyla il başkanlığına aday olabilmek için delege sayısının yüzde 10'u gibi bir sayıyı divana veren herkes aday olabilir. Ama şuana kadar bize ulaşmış olan başka bir aday yok. Kongre günü saatine kadar bu başvurular olabilir. Biz demokrasiyi bütün partilerden farklı işletiyoruz" şeklinde konuştu.