Bulgurlu'ya beton santrali

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı I. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında yapıldı. Battalgazi ilçesi, Bulgurlu Mahallesi 5403 ada 1'nolu parselin beton santrali ve yapı elemanları üretim tesisi amaçlı planlanması hakkındaki karar oy birliği ile kabul edildi.

Bulgurlu'ya beton santrali

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten tarafından Temmuz ayı gündem konuları okundu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, “17 – 21 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivaline sizleri ve tüm Malatyalı hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi. Meclis Toplantısında, ağırlıklı olarak imar konuları ele alındı. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. Bazı maddeler ise bir sonraki birleşime bırakıldı.

Büyükşehir ilçelere cenaze hizmeti vermiyor mu?

CHP Arguvan meclis üyesi Hasan Yılmaz, toplantıda söz alarak kayısı festivali ve mezarlıklar müdürlüğü ile ilgili iddialarda bulundu. Yılmaz, ilçelere cenaze hizmeti verilmediği ve bununda Selahattin Gürkan’ın emriyle yapıldığı iddiasında bulunarak, “Mezarlıklar müdürlüğüyle ilgili bize çokça gelen bir sorun var var öncelikle şunu sormak istiyorum mezarlıklar müdürlüğü mezarlık hizmetleri büyükşehir belediyesi çatısı altındadır. Geçen hafta birkaç kişiden duydum izah edeyim. Cenazeleri var bu arkadaşlarımın arıyorlar mezarlıklar müdürlüğünün cenaze aracı için mezarlık müdürlüğünün verdiği yanıt aynen şu; biz hizmet vermiyoruz ilçe belediyesi arıyorsunuz onlar hizmet veriyor. Selahattin başkanın emridir diye özellikle de belirtiyor. Ben böyle bir uygulamanın olmadığının düşünerek,  meclis kararından da büyükşehirlerle ilgili kararların alındığını bildiğim için üzüntüyle karşıladım. Hiç hoş bir şey değil. Bunun üzerinde durulmasının istiyorum” diye konuştu.

Festival organizasyonuyla ilgili açıklama bekleniyor

Kayısı Festivalini bir İzmir firmasının organize ettiğini de iddia eden Yılmaz, “Malatya kayısı festivalimiz bizim Kültür A.Ş diye bir şirketimiz var. Şirketimiz bize festival ve organize yapması gerekirken Malatya kayısı festivali İstanbul’da ihaleyle açılan bir organize firmasına verilmesini üzüntüyle karşılıyorum. Bunla ilgili açıklama bekliyorum ne oldu. Bizim kültür A.Ş bu festivali yapması gereken bir firmayken biz bu organizmayı neden biz kendimiz yapmadık İstanbul da ihaleye veriyoruz İzmir bir firma yapıyor neden bizim firma yapmıyor. Neden İzmir firması neden Kültür A.Ş yapmıyor” şeklinde konuştu. İddialarla ilgi söz konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.