Bu nasıl bir hadsizlik

Allah'a hakaret eden CHP'li Fatoş Birinç'e tepki gösteren Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, bu hakaretin Allah inancı olan bütün insanlara yapıldığını söyledi. Engin 'Bu nasıl bir hadsizliktir, Yüce Allah'ı, siyasi düşüncenize, kişisel kin ve nefretinize alet edemezsiniz. Zehirli dilinizi çekin artık dini değerlerimizden' dedi.

Bu nasıl bir hadsizlik

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 4-6 yaş Kur’an Kursları ile ilgili haddini aşan skandal sözlerinin ardından haddini aşan bir paylaşımda CHP Bursa Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Birinç’ten geldi. Konuyla ilgili konuşan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, yapılan hadsizliğin kesinlikle cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. Engin, “CHP Bursa Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Birinç’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çirkin paylaşımlarından dolayı kınıyoruz. Bu nasıl bir hadsizliktir ki siyasi düşüncenizi Allah’a (Celle Celaluhu) hakaret etmek için kullanabiliyorsunuz. Herkes haddini bilecek, Yüce Allah’a yapılan bu alanen hakaretin hesabını yargı önünde vereceksiniz. İster sosyal paylaşım sitesi ister kitap ya da film olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek gerek Müslümanların mukaddesatına, Yüce Allah’ımıza, gerekse diğer din ve peygamberlere saldırı kesinlikle kabul edilemez. Halkın dini değerlerini alenen aşağılayan Birinç hakkında soruşturma başlatılması yerinde bir karardır ve kesinlikle bu hakareti cezasız kalmamalıdır” diye çağrıda bulundu.

Zehirli dilinizi çekin dini değerlerimizden 

Allah inancının bütün kutsal dinlerin ortak paydası olduğunu anımsatan Engin, "Bu hakaret Allah inancı olan bütün insanlara yapılmış bir hakarettir. Yüce Allah’ı, siyasi düşüncenize, kişisel kin ve nefretinize alet edemezsiniz. Zehirli dilinizi çekin artık dini değerlerimizden. Ülkemizde huzur ortamını bozmak ve kaos oluşturmak için bahane üretmeye çalışanlara bu millet izin vermeyecektir. Yüce Allah’a yapılan bu saygısızlığın, hakaretin hesabını hem bu millet hem de yargı mercileri sizden soracaktır. Kimi zaman tahrik, kimi zaman siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya, tepkilerini hukuk ve İslam geleneğinin bizlere öğrettiği saygı ve naiflik ölçülerinde göstermeye davet ediyoruz. Müslümanlar olarak bunun gereğini yerine getirmemiz gerekir. Bu vesile ile tüm Müslümanları, amacı tahrik ve provoke olan bu tür girişimlerin ve kişilerin oyununa gelmemeye, dengeli ve sağduyulu hareket etmeye davet ediyoruz. Diyanet-Sen olarak Yüce Rabbimize ve dini değerlerimize hakaret edenlere karşı başlatılan hukuki girişimlerin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.