Bu kış zor geçecek

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bölge Toplantısı Malatya İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı birçok alanda zam yapıldığını belirterek, 'Zamlar çift haneli, enflasyon tek haneli. Bu kış zor geçecek, çünkü dar gelirli yurttaşlarımızın tüketmek zorunda olduğu elektrik, doğal gaz ve temel gıda maddelerinin birçoğuna çift haneli zamlar geldi. Bu kış o faturalara gelen zamların ödenmesi gereken bir kış olacak' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu kış zor geçecek

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bölge Toplantısı Malatya İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, birçok alanda zam yapıldığını belirterek, “Zamlar çift haneli, enflasyon tek haneli. Bu kış zor geçecek, çünkü dar gelirli yurttaşlarımızın tüketmek zorunda olduğu elektrik, doğal gaz ve temel gıda maddelerinin birçoğuna çift haneli zamlar geldi. Bu kış o faturalara gelen zamların ödenmesi gereken bir kış olacak" dedi.
Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas ve Tunceli illerinin katılımıyla Malatya'da  özel bir otelde düzenlenen bölge toplantısına  CHP Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı  Fatma Köse,  CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas ve Tunceli illerinin il başkanları, belediye başkanları ve il teşkilatları katıldı. 
İç çekişmeleri bir tarafa bırakacağız
Toplantının açılışında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını belirterek,  “Hem 31 Mart'ta ki, hem 23 Hazirandaki seçimlerin, başarısının altında en büyük imza sahibi hepimiz biliyoruz ki, adalet yürüyüşüyle, kurultayı ile ve son dönemde ortaya koyduğu demokrasi hamleleri ile ittifak görüşmeleriyle, Türkiye'yi birleştiren, bütünleştiren genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. O nu da Malatya'dan selamlıyoruz. CHP, çok önemli bir partidir bunu sürekli olarak söylüyoruz. Bu parti uzun süredir sürdürdüğü anlayışı bugün iktidara taşıma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Son dönemde, toplumun her kesimine bize oy versin, vermesin hiç bir ayrım yapmadan her kesimine demokrasinin erdemini, birlikte yaşamanın, hak hukuku, adaletin erdemini her kesime anlatmaya çalışıyoruz. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakacağız. İç çekişmeleri bir tarafa bırakacağız ve halkın iktidarını hep birlikte kuracağız" dedi.
'ABD’ye bir mesaj vereceksen Kürecik Üssünü kapatsın'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, geçtiğimiz haftalarda CHP'de bir Suriye Konferansı gerçekleştiği kaydederek,bu konferansta, ülkemizin yol haritasını ana muhalefet partisi olarak ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi. Barış Planı Harekatı başlatıldığını hatırlatan Ağbaba, “Bu harekatta askerlerimize başarılar dileriz. Bunu buradan belirtmek istiyorum. Umuyoruz bu operasyon en kısa zamanda biter. Türkiye tekrar barış içerisinde yaşamaya devam eder. Suriye Konferansı'nın en önemli sonuçlarından bir tanesi şuydu Suriye sorunu çözülecekse mutlaka Suriye yönetimi ile Şam yönetimi ile konuşularak çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bir kez daha ifade ediyoruz bu sorun çözülecekse mutlaka Şam yönetimiyle, Suriye yönetimi ile görüşülmelidir. Şam yönetimi ile görüşüyor mu görüşülüyor nasıl görüşülüyor Rusya üzerinden görüşülüyor, çeşitli kanallar kurularak görüşülüyor. Ancak bu görüşmeyi derhal Türkiye direk Şam yönetimi ile yaparak Türkiye Suriye ile toprak bütünlüğü sağlamalı, operasyonunda  bir an önce askerimizin de burnu kanamadan  sonlandırılması lazım.  İlk milletvekili olduğumuz gün  kucağımızda bulmuştuk Kürecik füze üstünü, İsrail kalkanı dediğimiz Kürecik kalkanı dediğimiz hemen Malatya'da. AKP Eğer ABD’ye bir mesaj verecekse Türkiye'ye bir mesaj verecekse  gelsin kürecik üstünü kapatsın. Hodri meydan diyoruz. Hala Amerika askerleri şu dakikalarda Kürecik üstünde Amerika'nın çıkarlarını korumaya devam ediyor. Amerika'ya laf söyleyeceksen git önce küçücük üstünü kapat bizde senin samimiyetine görelim” diye konuştu.
CHP yerel seçimlerde önemli bir başarı kazandı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise,  Türkiye'nin son bir yıl içinde 3 seçim yaşadığını anımsatarak,  “O seçimlerden bir tanesi 24 Haziran seçimleriydi. O seçimle birlikte tek adam rejimine geçildi.  Çok kısa bir süre sonra 9 ay sonra 31 Mart yerel seçimlerine gittik. CHP bu yerel seçimlerde önemli bir başarı kazandı. Bu seçimlerle Millet İttifakı adaylarıyla girdik. Bu seçimlerde  11 büyükşehir, 10 il belediyesi CHP'li  belediye başkanları kazanmış oldu" şeklinde konuştu.
Zamlar uçuşa geçti 
Son zamanlarda yapılan zamlara değinen Salıcı, “Başkanlık sistemi ile ilgili bize söylenen şuydu: Başkanlık sistemine geçersek  bürokrasi çok hızlı bir şekilde çalışacak. Biz 17 yıldır iktidarda olmamıza rağmen bürokrasiyi yeterince çalıştıramıyoruz diyorlardı. Türkiye uçacak diyorlardı. Ne oldu tek adam rejimine geçildi. AK Parti Genel Başkanı aynı zamanda bu ülkenin başkanı oldu. Uçuşan geçen şey oldu mu? Uçuşa geçen şey Türkiye değil zamlar. İki haneli zamlar geliyor. Doğalgaz ve elektriğe yüzde 15 zam geliyor. Otoyol ve posta hizmetlerine yüzde 21 geliyor. Ama günün sonunda enflasyonu % 9 olarak gösteriyorsunuz. Zamlar çift haneli, enflasyon tek haneli.  Böyle bir Türkiye'ye dönüştürdüler. Bu kış zor geçecek. Çünkü dar gelirli yurttaşlarımızın tüketmek zorunda olduğu elektrik, doğalgaz temel gıda maddelerin bir çoğuna çift haneli zamlar geldi. Bu kış o faturaların zamlarının ödenmesi gereken bir kış olacak" dedi.
Başından beri yanlış yürüyen bir Suriye politikası var
Suriye politikasına değinen Salıcı, başından beri yanlış yürüyen bir Suriye politikası olduğunu iffade etti.  Salıcı,“Türkiye tabii ki sınırlarını koruyacak, terörle mücadele edecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin dostluk, iyi komşuluk ilişkileri içinde olması gerek. CHP'nin Suriye politikası gayet açık ve ortada. Suriye'de bir yönetim var, BM'nin tanımış olduğu bir yönetim var. Suriye'nin içinde farklı fikirde olan kesimler var. Öncelikle Suriye'nin içerisinde kendi demokratik mekanizmasının oluşmasını, demokratik bir rejim oluşmasını ve Türkiye'nin o demokratik rejimle diyalog kurmasını istiyoruz. Söz konusu Suriye'nin toprak bütünlüğü ise toprak bütünlüğünden yanayız. Suriye'de o toprak bütünlüğünün üzerinde bulunan yönetimle görüşülmesi ve diyalog kurulması kanaatindeyiz" ifadelerinde bulundu.