Boyraz yeniden aday

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde 23'üncü seçimli olağan genel kurulunu yapacak. Mevcut Başkan Nuh Boyraz ile mali müşavir Sevinç Keleş yarışacak. Boyraz, '3568 sayılı Meslek yasamızla birlikte geride kalan 30 yılda mesleki acıdan birçok değişim ve gelişimler yaşadık teknolojik gelişmeler muhasebe mesleğini çok daha önemli kılmıştır' dedi.

Boyraz yeniden aday

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (Malatya SMMMO) 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde seçimli olağan genel kurulu yapılacak. Kentteki özel bir otelde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Malatya SMMMO Başkanı Nuh Boyraz, 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılacak olan 23’üncü seçimli olağan genel kurulunda, Malatya modelini göstermek ve meslektaşlarının hak ve hukuklarını korumak için aday olduğunu söyledi. Boyraz, meslekten ve meslektaştan yana yönetim anlayışı içinde olacaklarını belirterek, “Ayrışma değil birleşmek için tüm Türkiye’ye meslektaşların birlikte hareket edebildiğinin gösterileceği Malatya modelini göstermek için Meslektaşlarımızın hak ve hukuklarını korumak için güven ve mesleki birleşim grubu olarak sizlerin huzurunda adaylığımızı açıklıyoruz. 3568 sayılı Meslek yasamızla birlikte geride kalan 30 yılda mesleki acıdan birçok değişim ve gelişimler yaşadık teknolojik gelişmeler muhasebe mesleğini çok daha önemli kılmıştır. Vergi için değil, bilgi için muhasebe anlayışı kamunun olduğu kadar özel sektöründe vazgeçilmezi olmuştur. Mesleğimiz artık uluslararası bir yapıya bürünmüştür. Global muhasebe mesleğinin bir parçası olabilmenin ön koşulu ise kurumsallaşmaktan geçmektedir. Kurumsallaşmak, kurumsal değerlere sahip olmaktır. Bu yaklaşım kurumsallaşma yönetim tarzına da yansımalı ve kurumsal yönetim anlayışı oturtulmalıdır” dedi.

Seçim 18-19 Mayıs tarihlerinde

Nice meslektaşlarının ekonominin gizli kahramanları olduğunu vurgulayan Boyraz, “Ne acıdır ki bu gizli kahramanların kıymetini kamu idaresi de mükellefler de tam olarak anlayamamaktadır. Meslek odaları görevleri ve işlevleri itibari ile hem meslek camiaları için hem de bulundukları şehirler için son derece önemlidirler. 18-19 Mayıs tarihlerinde Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının Genel Kurulu ve seçimleri gerçekleştirilecektir. 5786 Sayılı yasa ile meslek odalarımızda nispi temsil yöntemine geçilmiştir. Geride kalan on yılda söz konusu seçim sistemi beraberinde ciddi sorunlara da yol açtığını meslek camiası olarak tecrübe edindik. Mesleki açıdan gruplaşmalar mesleğe katkı sağlamadığı gibi bölünmelere ve asıl amaç olan meslektaşın ve mesleki kazanımların korunması ve güçlendirilmesi amacına zarar vermektedir. Görev yaparken tecrübe ettiğimiz bu olgular bizleri daha önce seçimlere ayrı ayrı girmiş grupların bir arada mücadele etme ve güçlerimizi birleştirerek meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına daha fazla katkı verme çabasına sevk etmiştir” diye konuştu.

Sorunları ve çözümleri biliyoruz

Sorunların çok olduğunu ifade eden Boyraz, “Fakat biz diyoruz ki hiçbir sorun çözümsüz değildir. Mücadelemiz meslek mensuplarımızın ekonomiye sağladığı katma değerden hak ettikleri payı almalarını sağlama gayretidir. Güven ve mesleki birleşim gurubu olarak bizler meslektaşlarımızın tüm sorunlarını biliyoruz ve yaşıyoruz. Bazı şeylerinde bizim elimizde olduğunun farkındayız. Sorunlarımızın çözümlerinin de gene bizlerden geçtiğini biliyoruz. Hep beraber çok daha güçlü ve etkin bir meslek örgütü için, ben değil biz olabilmek için meslektaşlarımız bu uzun ve zorlu yolu asla yalnız yürümeyecekler. Bizler mesleği fiilen yapanlarız. Sorunları ve çözümleri biliyoruz bunun için adaylığımızı açıklıyoruz” ifadelerine yer verdi.