Bizi her zaman hatırlayın

10-16 mayıs Engelliler haftasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Selam Engelliler Derneği Başkanı Eyüp Kavurga, engellilerin, bu tür hafta ve günlerde hatırlanma sebebi olmasına karşı olduklarını belirterek, 'Fakat bu zaman kesitlerini, birlikte yaşayabileceğimiz ve evrensel ölçekte hak-hukuk ve adalet temelli bir dünya hayali için mesaj vesilesi sayıyoruz' dedi.

Bizi her zaman hatırlayın

Malatya Selam Engelliler Derneği Başkanı Eyüp Kavurga, 10-16 mayıs Engelliler haftasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kavurga, engellilerin sadece özel haftalarda ve günlerde hatırlanmaması gerektiğini kaydederek, hayatın haftalara,  günlere indirgenemeyecek kadar değerli ve anlamlı olduğunu söyledi.
Zor zamanlar bize, zayıf ve acizliği hatırlatıyor

Tüm insanlık aleminin, çetin ve zor bir dönemden geçtiğini anımsatan Kavurga, "Bu zor zamanlar bize, çok zayıf ve çok aciz olduğumuz gerçeği tekrar hatırlattı. Yaşanan süreçte, hayatın merkezine kendini koyan zihin, yenilmişliğinin ve yanılmışlığının faturasını ötekine çıkarma kolaylıcılığına kayarken, kimileri de, 'başınıza gelenler kendi ellerinizle yaptıklarınız yüzündendir'  ve 'insanların yapıp ettiklerinden dolayı karada ve denizde olanlar fesada uğradı' ilahi düsturunu mihenk edindi.  Yine kapitalist anlayışın temel argümanı, 'sınırsız olan insan ihtiyaçları' diskuru çöpe atıldı.  Bu yaşananların belki de en önemli katkısı 'evden çıkamamanın nasıl bir durum' olduğunun fark edilmesiydi. Umarız, bu durum, '-ne işi var engellinin dışarıda, evinde otursun' diyen primitif anlayışın son bulmasına vesile olur" diye konuştu.

Bu tür hafta ve günlerin hatırlanma sebebi olmasına karşıyız

Kavurga, hayatın, haftalara ve günlere indirgenemeyecek kadar değerli ve anlamlı olduğunu vurgulayarak,  "Biz, Selam Engelliler Derneği olarak; temelde, bu tür hafta ve günlerin hatırlanma sebebi olmasına karşıyız. Fakat bu zaman kesitlerini, birlikte yaşayabileceğimiz ve evrensel ölçekte hak-hukuk ve adalet temelli bir dünya hayali için mesaj vesilesi sayıyoruz.  Allah, bu zor günlerden sağ salim çıkmayı ve bu imtihanı yüz akı ile verebilmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.