Biz göreve talibiz

Btcturk Yeni Malatyaspor'la ilgili açıklamalarda bulunan İş adamı Şevket Salik, Yeni Malatyaspor' un sahipsiz olmadığını vurgulayarak, 'Adil Gevrek, görevini bırakırsa, biz göreve talibiz. Ben geçen aday olduğumda bazı şeylerin iyi gitmediğini görmüştüm. Bakkal yönetilir şekilde Yeni Malatyaspor kulübü yönetiliyor. Bu nedenle adayım' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Biz  göreve talibiz

İş adamı Şevket Salik, zor günler geçiren Btcturk Yeni Malatyaspor'la ilgili basın mensuplarıyla değerlendirmelerde bulundu.  Salik, 2 Haziran 2019'da gerçekleştirilen  olağan seçimli genel kurulda Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptığını anımsatarak, kendisinin aday olmaması için bahane sunulduğunu söyledi.

Bakkal yönetilir şekilde Yeni Malatyaspor kulübü yönetiliyor 

Btcturk  Yeni Malatyaspor'un şu anki durumu ile ilgili açıklama yapmak zorunda kaldığını belirten Salik,  "Geçen dönem adaylığımdan dolayı büyük destek görüyorum. İyi döneminde nasıl aday olduysam bugün de düşüncem ve fikrim geçerli. Adil Gevrek, görevini bırakırsa, biz göreve talibiz. Ben geçen aday olduğumda bazı şeylerin iyi gitmediğini görmüştüm. Bakkal yönetilir şekilde Yeni Malatyaspor kulübü yönetiliyor. Bu nedenle adayım. Yeni Malatyaspor, Malatya'da yönetilmesi lazım. Geceli gündüzlü çalışıp, bu girdaptan çıkartabiliriz. Zor ama imkansız değil. Takımı nasıl ligde tutarız, önümüzde 7 maç var bunun muhasebesini yapıyoruz" diye konuştu.

Takım, girdaptan çıkamıyor

Salik, 2 Haziran 2019'da gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunduğunu hatırlatarak, "2 Haziran 2019'da aday olmuştum. Bana bahaneler sundular. Gerçekten yazık. Malatya, büyük bir şehir. Memleketimiz, basit bir memleket değil. Malatya için Malatya'yı seven ve Malatyalı olmayan Türkiye'nin en güçlü holdinglerinden olan iş adamları var. Simpaş yönetim kurulu başkanı Avni Çelik, Şahinler Holding Yönetim kurulu başkanı Kemal Şahin, Altınbaş Holding Yönetim kurulu başkanı İmam Altınbaş ve Zinde Spor Giyim yönetim kurulu başkanı Salih Boz gibi önemli isimlerin desteği olacak. Geçen dönemde de bu arkadaşlarımızın gelmeyeceğini söyleyenler vardı. Bu arkadaşlarımız, benim olduğum yerde olacaklarını söylediler. 4'üncü ayda üyelik için başvuru yaptığını söyleyen Salik, "Bahanelerin arkasına sığınmıyoruz. Takım, girdaptan çıkamıyor. Yapamıyorsanız bırakın. Bir yorgunluk var. Geçmiş dönemde başarılı olundu ama şuanda başarısız. Burada illa benim olmama gerek yok. Kim Malatya'ya fayda sağlayacaksa ben ona da destek veririm. Gerekirse bu destekleri o yönetime de veririm. Benim derdim başkanlık değil, Malatya'ya hizmet. Takım düştükten sonra bir anlamı yok. Hepimize yazık olur. Ben, bu insanları Malatya'ya getirerek sporun dışında Malatya'ya hizmette etmelerini sağlayacağım" şeklinde konuştu.

Malatyaspor'un gerçek borcunu ödemeye hazırım

Şuanda Malatyaspor'un sorunlarını çözecek maddi gücümüz fazlasıyla var diyen Salik, "Malatyaspor'un gerçek borcunu ödemeye razıyım. Ama gerçek borcu saklanıyor. Bir güvenlik şirketine verilen 17 maçta 2 milyon TL'nin üzerinde bir para verilmiş. Malatyaspor'un borcu bu şekilde şişirilemez. Sadece altını çizerek diyorum, gerçek borcu ne ise veririz. 5 milyon Dolar, şuanda bankada hazır durumda. Yeni Malatyaspor için bekletiyoruz. Şişirme paraların hesabı verilmeli. Adil Gevrek, artık yoruldu. Kendime ve ekibime güveniyorum. Yıllardır biriktirdiğim tecrübeyi vermeye hazırım" açıklamasına yer verdi.